Szele Tamás: Gyíkemberek, háttérhatalmak

Hogy rövid legyek: nagyon tessék figyelni, mindenhonnét alakváltó gyíkemberek leselkednek ránk, hadra kelt a Háttérhatalom, minek következtében azonnal ki kell lakoltatni mindenkit, akit csak lehet. Főleg így, járvány idején okos lépés ez. De főleg emberséges.

Kezdjük az elején, mert különben senki sem fogja érteni, hogy kerültek elő a reptiliánok. Szóval, olvasgatom tegnap a Pesti Srácok című sajtóterméket – sajnos muszáj, különben honnan tudnám, mit gondolnak azok, akikkel nem értek egyet? – és megüti a szememet egy különös írás. A szerző a kormánysajtó közismert képviselője, de hagyjuk is az ő személyét, sokkal fontosabb, mit mond. A cím önmagában garantál bizonyos olvasottságot:

Földönkívüliek kísérleteznek az emberiséggel?” 

Ezt ugyanis elég sokan megnézik, mert hátha igen, bár többnyire kiderül, hogy szó sincs róla. Hát itt nem az derül ki, hanem egészen más:

Régóta léteznek különféle gondolatkísérletek, fantazmagóriák, összeesküvés-elméletek, amelyek azt taglalják, hogy vajon valódi-e a környezet, amit magunk körül érzékelünk. Vagy akár kerek perec ki is jelentik, hogy nem; az egész csak illúzió. Az őrült fantasztáktól kezdve a filozófusokon át a fizikusokig, különböző vérmérsékletű és komolyságú emberek különböző mértékben komolyan vehető, vagy legalábbis figyelemre méltó elképzeléseket raktak össze és osztottak meg a világgal arról, hogy egyáltalán létezik-e a valóságban ez a világ.”

Bátor kezdés, ugyanis mi van, ha a végére eljutunk oda, hogy a világ nem létezik, tehát nem létezik az írás sem, a szerző sem, a Pesti Srácok sem, sőt, még mi magunk sem létezünk és akkor megnézhetjük magunkat. De úgysem fogunk látni semmit. Igaz, az sem lesz, amivel nézzünk. Szóval, mélyedjünk el ebben a szolipszista világban, amiben a szerzőn kívül csakis és kizárólag a magyar kormány az objektív létező, mert olyan még sincs, hogy Orbán Viktor ne legyen.

Van azért a szövegben némi vulgármaterializmus is, főleg ami a vallásokról szóló részt illeti, és nem tudok szabadulni a homályos érzéstől, hogy ez az írás terjedelemre készült – de hogyan lesz ebből kormánypártiság? Ügyesen, csak el kell jutni odáig.

Lehet, hogy David Icke-nak igaza van? Csak annyiban téved, hogy a reptiliánok, a hüllők nem egy másik bolygóról érkeznek, hanem a szimuláción kívülről, a valóságból?? Emberi álarcot öltenek, és így bújnak meg köztünk? És persze néha elrontják a maszkot, és ezért jelenik meg ugyanaz a gyíklény egyszer Fábián Tamásként, egyszer Orosz Annaként…”

Ha és amennyiben tehát vannak gyíkemberek, akik a világnak nevezett szimulációt irányítják, mégpediglen a világon kívülről, úgy ezek szerint Fábián Tamás Orosz Anna és viszont, ellenben igazából mindketten ugyanaz a gyíkember. Hát ez erős és szerintem szintetikus szer lehet. Igazán hatni a végén kezd, amikor szerző levonja a következtetést:

A progresszív liberalizmusnak nevezett elmebaj valójában lehet, hogy nem is elmebaj, hanem a szimulátorunkat üzemeltető fejlettebb civilizáció – valójában akár hüllő, akár bármilyen egyéb formájú – ügynökei, a Nancy Pelosik, Kamala Harrisek, Soros Györgyök, Dobrev Klárák és Cseh Katalinok, stb., stb. által beprogramozott újabb és újabb szubrutinok? Amelyek funkciója annak tesztelése, hogy mivel és meddig lehet hülyíteni, megbomlasztani a szimulációba kényszerített lények – ezek lennénk mi, az emberiség – agyát?”

Akkor mi van azonban, ha nem az említettek a gyíkemberek, hanem maga a szerző, aki ez úton próbálja manipulálni olvasóit az illetők ellen? Tetszik látni, ez a baj a konteóval: megfordítható. Ugyanis hibás már az alaptétel is. A világon semmi sem bizonyítja a gyíkemberek létezését, legfeljebb David Icke állítja, hogy vannak. Abban a pillanatban viszont, mikor feltételezzük a létezésüket, és azt, hogy alakváltók, már akárki lehet gyíkember, tán még Orbán Viktor és a Pesti Srácok munkatársa is. Hiszen semmivel sincs több bizonyítékunk teszem azt Soros György reptilián voltára, mint Orbán Viktoréra.

Legyint az ember, olcsó játék ez, maximum annyit javasolhatunk, hogy váltsanak dílert a szerkesztőségben, mert a mostani túl erős anyagot kevert, de a gyakorlatban egy-egy ilyen írás látszólag nem különösebben ártalmas vagy veszélyes.

Vagy de, bizony az.

Mert nézem tovább a sajtót és azt látom, miszerint a kormánykoalíción belül is elfogadott tézis a Háttérhatalom létezése. Azt tudjuk, hogy Kövér László hisz benne, de eddig csak reméltük, hogy egyedül áll ezzel a véleményével kormánykörökben. Dehogy áll egyedül. Tegnap a KDNP frakcióvezető-helyettese, Vejkey Imre, az Országgyűlés Igazságügyi bizottságának elnöke vallott színt a kérdésben. Vejkey mester különben is bátor mocsári hajós, zavaros vizek nagy ismerője, tavaly ilyentájt például azt javasolta volt, hogy Magyarország lépjen ki az Európai Emberi Jogi Egyezményből, már ez sem volt akármilyen ötlet, azóta is folyamatosan a címlapokra kerül, hol beperli a Népszavát egy karikatúra miatt, hol elveszti a pert, amibe nem nyugszik bele, a minap már odáig jutott a vádaskodásban, hogy azt mondta a gödöllői templomgyújtogatás kapcsán (aminek most fogták el az elkövetőjét), miszerint:

A gyújtogatás ugyanis már nem a szellemi kereszténygyalázás, mint amit a Népszava művelt, hanem fizikai agresszió. Ide vezetett, hogy a bíróság a Krisztus-gyalázók oldalára állt.”

Sajnos a tények makacs dolgok, épp ma tette közzé a rendőrség hivatalosan, hogy megvan a gyújtogató, és lássunk csodát: sem nem munkatársa a Népszavának, sem nem bíró vagy ülnök, még csak nem is jogász, hanem a 28 éves Cs. Róbert, akinek esetében

vélelmezhető volt a szerfogyasztás, ezért a rendőrök intézkedtek a kettős mintavételre.”

Szóval, mégsem a sátáni világösszeesküvés gyújtogatott. De lássuk mit bírt mondani ez a lángelme tegnap az Igazságügyi Bizottság ülésén? Arról folyt a szó, hogy Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs két javaslatot terjesztettek be. Az elsőben az állt, hogy a gazdasági és szociális válságra tekintettel az országgyűlési képviselők a veszélyhelyzet megszűnéséig csak az alapfizetésüket kapják meg, azaz a havi átlagos bruttó kereset háromszorosát. A fennmaradó összeget pedig a Járvány Elleni Védekezési Alapba, azon belül is az egészségügyi szakdolgozók és védőnők béremeléséhez, illetve a szociális dolgozók egyszeri bérkiegészítéséhez kellene átcsoportosítani.

Mondanom sem kell, olyan egyhangúan szavazta le a kormánypárti többség ezt, hogy tanítani fogják a frakciófegyelem iskolapéldájaként. A második javaslat sem volt rosszindulatú, arról lett volna szó benne, hogy a veszélyhelyzet megszüntetésével újrainduló kilakoltatásokat – külön törvényben meghatározott időpontig – általános jelleggel függesszék fel, valamint a koronavírus-járvány súlyos gazdasági és szociális következményeire tekintettel az év végéig tiltsák meg az ingatlan-árverési hirdetmény kitűzését, illetve a munkabérre és egyéb járandóságra vezetett végrehajtást.

Emberséges gondolat volna, akárhogyan is nézem: nem látunk a jövő méhébe, ki tudja, idén még hogy lesznek szükségesek lezárások és hogyan nem, ilyen időkben aljas dolog embereket utcára tenni. Természetesen ezt is leszavazták, de Vejkey Imre meg is indokolta, miért mondanak nemet. Most tessék kapaszkodni.

A helyzet az, kedves képviselőasszony, hogy mi nem csak önt látjuk, amikor itt beszél, hanem látjuk azt a háttérhatalmat is, akinek a nevében beszél.”

Miféle háttérhatalmat? Hadházy Ákos megpróbálta megtudni, de választ nem kapott. Márpedig Vejkey ezt mondta, felvétel is akad róla, meg lehet nézni, hallgatni: ez hangzik el. 

Márpedig akkor nagy a baj minálunk.

Ha ugyanis elfogadott, mainstream kormánylapok hirdetik a gonosz gyíkemberek létezését, akik természetesen a liberális demokráciával mételyeznék a népet és a kisebbik kormánypárt vezetőségi tagja hisz világ nevetségének tárgyát képező konteókban, sőt, ezt nyilvánosan be is vallja, akkor kitört a járványos, paranoid elmebaj. Rosszabb, mint a koronavírus, pedig az is nagyon pocsék.

Akkor ezek rövidesen boszorkányokat is fognak látni, ahol most gyíkembereket látnak, mert a boszorkány pont annyira létezik, mint a reptilián.

Ha valaki ezt a sarki kocsmában adná elő, a tulaj nem adna neki többet inni és azonnal kifizettetné vele az addigi fogyasztást, nehogy túl hirtelen vigyék el az ápolók, és adós maradjon az italok árával. Ha azonban a magyar Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának ülésén hangzik el ilyesmi, akkor semmi gond, ez egy szalonképes vélemény, mit vélemény: tény és tézis!

Tudom és nem is vitatom, hogy mindannyian nehéz időket élünk, melyek igénybe veszik idegrendszerünket. De ez akkor sem adhat felmentést a tömény, paranoid ostobaságra egy döntéshozó estében.

Legalább a felelős pozíciójából fel kéne függeszteni, míg rendbe nem jön.

És ugyanez áll a konteók összes terjesztőjére. Most, ebben a helyzetben úgy kellenek az ostobaságaik, álhíreik, mint púp a hátunkra. Máskor is veszélyesek, károsak, de most különösen.

Tenni kéne valamit.

Ne várjuk meg, míg eljutnak a dühöngő fázisba.

Oszd meg másokkal is!