Gaál Péter: Ne b.ssza meg a b.sszameg

Ma vagy holnap elérjük a két és fél milliós beoltottságot: este tízig tarthat az ordítozás az ablakom alatt, fél tízig várhatom a bolt előtt, hogy pár tucatmagammal összeszuszogjunk a kenyereknél, a többi azalatt üres (az emberek többsége általában ugyanazt az útvonalat járja be a közértben).

Egyedül adomázhatok az órás bácsi tíz négyzetméter alatti üzletében, miközben bepattintja az óraszíjam kicsúszott biztosítóját, Ping mester pedig zavartalanul sütögetheti a kutyákat, mert még véletlenül se mehet be hozzá senki Pong ételfutáron kívül.

Jön, jön, jön, jön a nyitás, legelébb az iskolák, a negyedik hullám felkészül.

Jönnek a kínaiak, hitel, munkások, kémek, készül a szuperegyetem, ahol – ha a hazai trendet követik – még a piszoárok is be lesznek kamerázva, Kínából természetszerűen csak jó állampolgárok érkezhetnek ugyan, de mit lehet tudni, és ha már a Nagy Testvér figyel, megosztja a Kis Nagy Testvérrel is, barátok megajándékozzák egymást, nyilatkozta Lőrinc egy régebbi karácsonyon arra a kérdésre, hogy kap-e tőle ajándékot Orbán Viktor. És a család? A családot ki kell elégíteni ajándékkal, mondta még, hát Istenem, ő így tud magyarul beszélni, nem kenyere a lazaság, sem a szókincs, azért a betűket remélem, nem rajzolja, mármint amikor aláír, mert a többit nem ismeri, dehogynem ismeri, még ha az összerakásuk nehézségekbe is ütközik verbálisan. Tudom, onnantól azok már nem betűk, hanem hangok. A kielégítés talán megy neki, bár erről Várkonyi kisasszonyt – asszonyt, vagy kit, igen, inkább asszonyt, gyerekeknek nénit, nekem lassan hamvas fiatal leányt – kellene megkérdezni. Kérdés persze, hogy Várkonyi kisasszony – asszony – mitől és mennyitől elégül ki.

Ü tudja, mondaná Matula bácsi, és maradjunk is ennyiben.

Szóval jön a kínai izé, fel vagytok tüzesedve? I’m ready for captain Jack, vagyis Fu, Li, egyenruha, drill, szájat befogni és továbbszolgálni, megenni mindent, amit elétek raknak, vakondtól a denevérig. Ócó, fini, ízli neki. Plusz a Nokiásboboz, nemnem, elég lesz a Sinopharm doboza is, nem eggyé persze, hanem a szállítmányé. Ki a francot érdekel? Kit érdekel, hogy mire mennyit basznak el naponta feleslegesen, nem, nem feleslegesen, mert lesz belőle valami, meg még valami, csak az már nem a publikumnak?

Lepapíroztuk, főnök.

Nyári Dia megmutatta melleit a plasztikai műtét után. Na, ez már hír (Origo).

Kérem, forr a vérem! Micsoda cicik, és nem is olyan picik!

Ne b.ssza meg a b.sszameg

Oszd meg másokkal is!