Szele Tamás: Hálakoncert ma este

A Zónán ritkán jelenik meg ilyen jellegű, promóciós írás, most is csak azért foglalkozunk a mai eseménnyel, mert az ügy jó és fontos.

Épp ezért nem is fogadunk el pénzt azért, hogy biztosítunk némi nyilvánosságot a ma este, a Zeneakadémia nagytermében felhangzó Hálakoncertnek: de kérjük a közönséget, támogassa a rendezvényt.

Miért Hálakoncert?

Ahogy a szervezők fogalmaznak:

2021. június 27-én, este 7-kor kezdődik a koncert. Azok kedvére és javára szervezzük, akik a járvány ideje alatt mindent megtettek, hogy minket, civileket életben tartsanak és megkönnyítsék a kínzó bezártság napjait. Orvosok, ápolók, egészségügyi szakdolgozók, mentősök, ételfutárok, taxisok a meghívottjaink a számukra természetesen ingyenes koncertre. De ezzel párhuzamosan online eseményként mindenki részt vehet, és bárki csatlakozhat, aki úgy érzi, van kinek és van mit megköszönnie.

Végső soron ezzel a koncerttel és a meghívottaknak átadandó értékes ajándékokkal fejezzük ki hálánkat mindazoknak, akik az elmúlt másfél évben emberfeletti munkát végeztek a pandémia megfékezése érdekében.

Akik nem tartoznak ebbe a csoportba, válthatnak „Hálajegyet” és küldünk nekik jelszót, amivel megnézhetik otthon a honlapunkon közvetített koncertet.”

Becsületes kezdeményezés: most, amikor már mintha kilábalóban lennénk a járványból, legalább keveseknek, de eszébe jutott, hogy nem egyedül, csak a magunk erejéből és segítség nélkül evickéltünk ki belőle, sok ember kellett ahhoz, hogy enyhüljön a helyzet (enyhült is, de a járványveszély még nem múlt el végleg). Illik legalább néhány életmentőnek köszönetet mondani, illenék mindegyiküknek is akár.

Illenék, csak nem lehet, eszközök hiányában – egyelőre ezzel a kérdéssel (ahogy annyi más, szőnyeg alá sepert problémával is) kizárólag a Gyermekétkeztetési Alapítvány foglalkozik, és bizony, nem határtalanok az anyagi lehetőségeik. Akit tudja, támogassa őket:

Gyermekétkeztetési Alapítvány, bankszámlaszám: MKB 10300002-10350923-49020011

Rendben, és mi lesz a műsor a hangversenyen, amire jegyet (bár most már inkább kódot az online közvetítésre) némi támogatás ellenében itt lehet igényelni?

Mozarttól a „Figaro házassága” című opera nyitánya, Beethoven első hegedűversenye (Symphonie Nr. 1 C-dúr Op.21) és Király Gábor Négy fantázia című darabja, mely ősbemutató lesz. Fellép az Anima Musicae Zenekar Sugár Gergely professzor vezényletével és Korcsolán Orsolya hegedűvész szólójátékával.

Kérem: a lehetőség adott, a gesztus fontos lenne, már csak azért is, hogy tudjunk tükörbe nézni – támogassák a Hálakoncertet, támogassák a Gyermekétkeztetési Alapítványt. Minden fillér jó helyre megy, ezért kezeskedem.

És a műsor is kifejezetten jó lesz.

Oszd meg másokkal is!