Szele Tamás: Kátyúk, kutyák, kütyük

Ha lesz valami, ami képes elpusztítani ezt a szegény kicsi Hunniát, ezt a drótoktól öleltet, az a mindent ellepő pártos gondolkodás. Ami jelképet, jelentést, politikát lát mindenben, a trágyadombtól a kék égig, egyszóval az össznépi gondolatsorvadás, látókörszűkülés.

Arról beszélek, hogy csak két példát mondjak, mikor egyik oldalon a páciens visszautasítja még a Pfizer vakcinát is, mert azt a kormány vette, tőlük az sem kell, másik oldalon meg eltakarja a gondos nagymama a kisded szemét, ha szivárvány van az égen, meg ne lássa azt a serdületlen gyermek – még ugyan az a jó, ha csak eltakarja, könnyen megeshet, hogy szentmisét mondat ellene. Igaz, még a teológia legnagyobb tekintélyei sem tudják, hogy lehetne valami ellen misézni, azt elvileg csak valamiért lehet – de minden megoldható, csak akarat és hit kérdése.

Ez öl meg minket, ez a fanatikus, már a vallási szintet is túllépő babonás, őrjöngő politika, és minél élesebb a helyzet, annál jobban lepi el az országot. Csodálatos volt például, mikor 2015 szeptemberében, a Nagy Migránshisztéria idején a nagymágocsi kukoricásban egymást kergették a közmunkások és a földmérők, de annyira, hogy a rendőrség kellett rendet rakjon közöttük: ugyanis mindkét csapat azt hitte a másikról, hogy migránsok. Az az eset jól mutatta, hogyan lúgozza ki Magyarországon annak is az agya velejét a túltolt politika, aki nem is belőle él.

No, de van párja, egészen friss. A Magyar Hírlap írja, éspedig ma hajnali dátummal (megjelenés: 02:31, frissítés 03:23, ami csak azt jelentheti, hogy éjszaka adták le, még ha nem frissítették volna, azt hihetnénk: időzítve volt, de így biztos, hogy az éji homályban jelent meg):



Kutya Párt-i adatgyűjtést segíthet a kátyúzógép”

Nocsak. Azt már látom, hogy éjjel nincs náluk korrektor. Aztán minek gyűjtene adatokat az MKKP, és ha ilyen marhaságra is adná a fejét, miért pont kátyúzógéppel tenné? Azt számítógéppel szokás. Lássuk a medvét.



Büszkén jelentette be a minap Döme Zsuzsanna „Suzi”, Baranyi Krisztina, Ferencváros első emberének kétfarkú kutya párti alpolgármestere az MKKP Ferencváros Facebook-oldalán, hogy „indulhat az önkormányzati kátyúmegsemmisítés”. Közölte, pártja ingyen kölcsönadott egy „MKKP-s” kátyúzógépet a Feszofe Kft.-nek, amíg a beszerzés alatt álló szerkezet meg nem érkezik. A megosztott fotókon láthatók a Kutya Párt-i aktivisták, valamint a pártlogókkal díszített kátyúzógép is.”

Ez, kérem, valami borzalom, vége is lesz tőle a világnak. Az külön iszonyatos, amilyen viszonyban az írás szerzője, Gyurákovics Andrea a magyar nyelvtannal és helyesírással van, de ő elmondhatja magáról, hogy nem a tollából él, azzal csak ékeskedni próbál, kevés sikerrel – ugyanis főállásban a Fidesz ferencvárosi, IX. kerületi frakcióvezetője. Vannak vezetők, szigetelők, félvezetők és frakcióvezetők, ezt minden elektroműszerész tudja, a frakcióvezetővel kell a legjobban vigyázni, mert nem bírja a feszültséget és furcsa dolgokat képes produkálni igénybevétel esetén. Nem, nem melegszik túl, távol álljon tőle az ilyesmi, hanem kombinálni kezd.



Csakhogy a „magáncég”, a Kátyú.hu Kft. az MKKP-hoz tartozik, még a honlapjuk is közös. Gyurákovics Andrea, a Fidesz helyi frakcióvezetője szerint ezért a kátyúk bejelentőinek adatai – név, telefonszám, e-mail cím – valószínűleg a kutya pártnál landolnak majd, emellett igenis párttámogatásnak tekinthető az MKKP reklámozása is a szerkezeten feltüntetett pártlogókkal.”

Itt áll meg a józan paraszti ész. Tehát.

Van az MKKP-nek egy kátyúzógépe, forrásaim szerint kétmillió forintba került, rengeteget használták már. Típusa: KM2-18X infravörös aszfaltmelegítő gép.

Ezt aztán nehogy használják, mert elvész a haza!


Nem mellesleg: pont az MKKP az a párt, ami a támogatásokkal az utolsó fillérig el tud számolni, ugyanis azokat a RÓSÁNÉKÖTÉKA, vagyis az általuk létrehozott Rózsa Sándor Népi Közpénztékozló Alap keretén belül megpályáztatták és mindenféle jótékony és közhasznú célra fordították, ahelyett hogy pártközeli vállalkozásokon keresztül lenyúlták volna. Példátlan felrúgása ez a magyar politikai hagyományrendszernek. De az aggodalom is példátlan, amit Gyurákovics Andrea frakcióvezető Ferencváros népe iránt érez. Mert mi várható? A polgár meglát egy kátyút az utcán, és bejelenti.

Hol jelenti be?

Felteszem, az önkormányzatnál. Ha nem teszem fel, akkor is ott. Az önkormányzat kapja meg az adatait, megengedem, kikerülhetnek onnan, csak épp bármelyik párthoz. Miért pont és csak a Kétfarkúakhoz kerülnének?

Mert övék a kátyúzó masinéria.


Hogy a kettő hol függ össze, azt ne tessék kérdezni, ahogyan azt sem, hogy mi a jófenét kezdene az MKKP a hozzá került adatokkal, ugyanis akármennyire is meg tetszenek szédülni a jobbról-balról özönló pártmákonytól, nem kamupárt. Nagyon is reális a támogatottsága, komolyabb, mint akárhány „történelmi” pártnak. Annyira nem kamupárt, hogy épp ők indították volt el – csak már nem tetszenek rá emlékezni – a mozgalmat, aminek során kikérték a választók, mely pártoknak is írtak alá ajánlást 2018-ban. Szóval: ha valakinek nem jó semmire az ilyen adatbázis, pont nekik nem jó. Magukkal kéne viaskodjanak különben. Az meg nem szokásuk.

Érdekes viszonyban van pár dologgal a Fidesz. A fákat tudjuk, hogy utálják, a kátyúkat meg nagyon szerethetik, valami szenvedély loboghat kebelükben a kátyúk iránt, valami ősi ösztön viszi őket mindig beléjük – 2018-ban a helyi önkormányzat annyira bele volt esve az MKKP által korábban betömött kátyúba, hogy hivatalos felszólítást írtak nekik:




Felcsút Közösségi Önkormányzat a település teljes területén megkezdi az aszfaltos útburkolatainak kátyúzását. Ezért kérem, hogy a településen Önök által végzett szakszerűtlen kátyúk eredeti állapotának visszaállítását, levelem kézhezvételétől számított 8 napon belül, elvégezni szíveskedjenek.
Amennyiben a kátyúk állapotának visszaállítása az adott határidőig nem történik meg úgy, ezen kátyúk helyreállításának költségét Önökre terheljük.
Jelen levelem hirdetményi úton történő közzétételéről is gondoskodtam.”

A feladó nevét borítsa most jótékony homály, szerintem azóta is röhög rajta a környezete. Vagy nem röhög, hanem isteníti, de ehhez már tényleg fanatikusnak kell lenni.

Van bizonyos jóstehetségem, bár semmi köze a misztikumhoz, inkább a folyamatokat ismerem fel. Már látom a jövőt.

A felcsúti kátyúvisszaállítási felszólítás volt az első lépés.

A ferencvárosi kátyúzási tilalom a második.

A harmadik az lesz, hogy a kátyúzás az egész országban hazafiatlan cselekménynek minősül, és ebben van is valami, mert vitézlő eleink mondhatni sosem javították az úthibákat.

Akárki meglássa, októberre amelyik úton, utcában nincs kátyú, gyanú vetül arra, egyenként nézik végig a lakosait, nincs-e köztük kutyapárti.

Nem érdekes, hogy a kátyú az út halála és a kocsié is: ha nem a mi pártunk segít, ne kelljen a segítség sem!

Fiat politica, pereat mundus.

Legyen politika, ha elvész is tőle a világ.

Na, ez fog végezni Magyarországgal, ha így megy tovább.

De mindenestől.


Oszd meg másokkal is!