Szele Tamás: Az elmaradt feltámadás

Pedig én ma egészen komolyan a balkáni válságról akartam írni. Ott elég csúnya dolgok készülődnek, de egy napot még mindenképpen várniuk kell a Feltámadás miatt. Igen, kérem, ez olyan hír, ami mindent felülír, mindennel szemben prioritása van: bár nem Jézus Krisztus második eljöveteléről van szó. Hanem John Fitzgerald Kennedy elnökéről.

Éspedig testi mivoltában, ami komoly aggályokat vet fel, lévén a boldogult John Fitzgerald Kennedy katolikus, és az mégse illenék, hogy egy afféle földi hatalmasság, mint egy amerikai elnök hamarább támadjon fel, mint a Megváltó. Sőt, tulajdonképpen nem is egy, hanem rögtön két feltámadásról volt szó, ugyanis a Dallasban meggyilkolt állami vezető fia, John Fitzgerald Kennedy Junior is meg kellett volna jelenjen annak dacára, hogy ő meg 1999-ben hunyt el, repülőgép-balesetben, egészen pontosan amiatt, hogy éjszaka vezette Piper Saratoga típusú magángépét Martha’s Vineyard közelében a tenger fölött, és rosszul becsülte meg a magasságát, mikor ereszkedni kezdett. Hogy ő volt-e a hibás vagy a műszerek, azt már nem lehet megmondani, de megtalálták a holttestét is a tenger fenekére merült roncsban, beszíjazva előírás szerint a pilótaülésbe. Ettől függetlenül neki is meg kelett volna jelennie a program szerint.

Meg persze a kedves papájának is, akit a merénylő Lee Harvey Oswald annak idején olyan alaposan főbe lőtt, hogy azt nem is részletezném a jó ízlés okából. De tény, hogy összerakni az ő fejét nem lenne kis munka még a Mennyország specialistáinak sem.

Rendben, de hát lássuk, miről is beszélek? A Vice számolt be a hírről, miszerint:

QAnon-rajongók százai mennek Texasba, hogy lássák JFK visszatérését. Komolyan.

Egy QAnon-jóslat szerint a meggyilkolt elnök visszatér, és újra Trump lesz az elnök.

Több száz QAnon-rajongó utazik jelenleg az Egyesült Államok minden tájáról Dallasba, ahol arra számítanak, hogy kedd este hirtelen megjelenik John F. Kennedy, és „a királyok királyává” avatja Donald Trump volt elnököt.”

Ez úgy tegnap este volt, mármint magyar idő szerint, azóta kiderült még a legelvakultabb hívők számára is, hogy elmaradt a jeles esemény, de tegnap este még tülekedtek, annyira igyekeztek biztosítani a helyüket JFK visszatérésére. Több százan gyűltek össze a Dealey Plazán, ahol Kennedyt 1963-ban lelőtték, és várták, hogy a QAnon legújabb jóslata valóra váljon. Nem vált, mondjuk, de nem a közönségen múlott.

Akkor lássuk a jóslatot.

A jóslat egy Whiplash347 nevű, közel 250 ezer követővel rendelkező fiókon jelent meg, amit azóta felfüggesztettek. Eszerint Trumpot újból kinevezi a feltámadott Kennedy elnök az Egyesült Államok 18. elnökévé, mert minden, ami 1871 óta (ez az az időpont, amikor a Sovereign Citizen mozgalom szerint az USA „céggé” vált) „illegális”. Azonban Trump ezután lemond az 1999-ben repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt ifjabb John F. Kennedy javára, ő lesz az elnök, „ahogyan ő lett volna, ha Killary nem szervezkedik a megölésére”. Ifjabb JFK mellé alelnökként a kegyvesztett volt nemzetbiztonsági tanácsadó, Michael Flynn csatlakozik majd. Ekkor Trump felemelkedik, hogy „a 7 új király közül 1 legyen. Valószínűleg a királyok királya”.

Maszlag a teljesen elbutultaknak?

Az, de lehet fokozni! Whiplash347 jóslatát ugyanis Michael Brian Protzman támogatja, aki a több, mint százezer követővel rendelkező Negative48 csatornát vezeti. Szerinte a Kennedy vérvonal közvetlenül kapcsolódik Krisztushoz. Az ő jóslata picit eltér az előzőzől, ugyanis azt mondta követőinek, hogy kedden „idősebb JFK, Jackie és ifjabb JFK újra bemutatkozik a világnak”. Ezután az idősebb JFK „hét napig fog utazni, majd elhagyja ezt a világot”. Mielőtt azonban meghalna, „idősebb JFK átadja a hatalmat Donald Trumpnak, és ifjabb JFK Trump alelnöke lesz”.

Abban a két iskola hívei egyetértenek viszont, hogy JFK visszatérése egybeesik a Julián-naptárhoz való visszatéréssel, ami azt jelenti, hogy a dátum azonnal megváltozik október 20-ra. És így a Nagy Októberi Izé sem novhétre esik majd, aminek az Egyesült Államokban nincs nagy jelentősége, de az orosz történelem szegényebb lesz majd egy ellentmondással.

A dolognak vannak bizonyos teológiai ellentmondásai, ugyanis az a bizonyos hét uralkodó sehol sem fordul elő a Bibliában, ellenben ismerős lehet máshonnan: Rómának volt a köztársasági kor előtt hét királya, bár egymás után, sorban, nem egyszerre. A „Királyok Királya” kifejezés előfordul János jelenéseiben, de ott bizony magát Jézust értik alatta:

Harcot indítanak a Bárány ellen, de a Bárány legyőzi őket, mert ő az Urak Ura és a Királyok Királya.”

Ez illene a qanonista-trumpiánus legendáriumba, csak én bizony erős szentségtörésnek érzem, hogy egy ostoba, korrupt és az elmebaj határát már rég túllépett politikust Jézus Krisztushoz hasonlítsanak – azonosítani vele meg felekezettől függően vagy bűn, vagy súlyos ízléstelenség.

És az emberek odacsődültek a Dealey Plazára…

Persze nem történt semmi, de az eseményeket közvetítette egy „Patriot Dave” nevű Missouri állambéli Qanon-támogató. A felvétel minősége csapnivaló ugyan, de a végén már egész tisztességes tömeg ácsorog az esőben, mint a YouTube-on láthatjuk:

https://www.youtube.com/watch?v=lZwy7_irZlY&t=3329s

Patriot Dave végigkérdezte a tömeget, több tucatnyi emberrel beszélt, akiket arról kérdezett, honnan utaztak az eseményre. Az ott lévők elmondták, hogy Floridából, Oklahomából, Tennessee-ből, Delaware-ből, New Yorkból, Kaliforniából, Észak-Karolinából, Michiganből, Arizonából, Utahból, Minnesotából, Georgiából, Dél-Dakotából és Indianából érkeztek. A jelenlévők közül sokan pólót viseltek, amelynek elején a „Trump-Kennedy 2024” felirat volt olvasható.

Még az a szerencse, hogy a tömeg nem lett ideges, mikor elmaradt a nem mindennapinak ígérkező mennyei, avagy pokoli attrakció. Hogy közben hol volt Donald Trump? Egyet tudunk csak, azt, hogy hol nem volt.

Dallasban, a Dealey Plazán nem volt egyáltalán. Pont ő nem ment el, akire pedig múlhatatlan szükség lett volna az egész ceremóniához. Összefog Menny és Pokol, feltámadásokra lehet számítani, rettentő csudákra, és erre Trump oda se megy. Hát persze, hogy nem mentek oda a Kennedyek sem, egy ilyen hanyag, ignoráns főszereplő kedvéért nem kelnek ki a sírboltból.


Pedig az ifjabb Kennedyt a múlt héten két Qanon-konferencián is látták úgymint Salt Lake Cityben és Las Vegasban.

Egyszerre, egy időben látták.

Nem viccelek, itt a tweet, amelyben QanonAnonymous felhasználó kissé tanácstalanul mereng, hogy most akkor melyik az Igazi, melyik a Megígért? Mert kettő csak nem lehet belőle.

Pedig még videót is terjesztettek róla, melyen középkorú, és elhunyt voltához képest elég jól érzi magát. Mármint, a videón egy harmadik Kennedy junior szerepel.


A tegnapi elmaradt feltámadásról mindenesetre Jared Holt, az Atlantic Council Digital Forensic Research Lab munkatársa, aki a belföldi szélsőségeket kutatja, a Dallas Morning Newsnak azt mondta, hogy ez még a QAnon mércéjével mérve is túlzás.

Őszintén szólva megdöbbentett, hogy milyen sokan jelentek meg ezért. Ez nem volt egy széles körben elterjedt legenda, még a QAnon-követők körében sem.”

Summa summarum: a feltámadás elmaradt, Trump sem nem elnök, sem nem Királyok Királya, a Kennedy család meg nem mutatkozott.

Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a qanonizmus kicsit is népszerűtlenebbé vált volna, sőt: körülnéztem azokon a helyeken, közösségi oldalakon, ahová ezt a valamit – mert nem szekta, inkább vallás, egy fajta újpogányság lehet talán – még beengedik, Trumpbookra (olyan létezik), Twitterre (onnan már kergetik őket kifelé), Telegramra, találtam tőlük mindenféle szépet, például a Facebook név- és embléma-változatásából egyenesen levezetik a sátánista eredetet:

vagy egy teljesen egészséges szélhámosságot:

A demokraták mindenhol be akarják tiltani, mert tudják, hogy mi várható hamarosan! Mint a képen látható Donlald Trump irodájában voltak a híres Trump-érmék, de Biden megsemmisítette őket!

Az emberek Amerika-szerte a Trump-érméről beszéltek az elmúlt hónapokban, különösen azután, hogy Trump elnök jóváhagyta azok verését. Az USA-ban közel 13 millió Trump-érmét adtak el az előző napokban.

MOST JÖTT EL AZ IDŐ! A Trump-érme ára elkezdett emelkedni. A szakértők azt állítják, hogy egy éven belül az egekbe szökik, akár 10.000$-ig is, és most 25 darabot már 130$-ért lehet kapni.

Ma körülbelül 300 darab maradt. Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, lehet, hogy ez az utolsó! Én a helyükben nem várnék!”

Persze világos, hogy a hirdetést feladó derék qanonista maga gyártja a Trump-fityingeket, még jó, ha nem műanyagból – egyébként tényleg létezik Trump-emlékérme, az Amazonon 29 dollár 26 centért mérik darabját, de az nem ez…


Szóval, láttam én sok mindent a qanonistáknál, csak egyvalamit nem: kételyt. Hisznek, töretlenül, rendületlenül.

Pedig a Feltámadás elmaradt.

No, majd legközelebb összejön.

Vagy nem.

Inkább nem.


Oszd meg másokkal is!