Gaál Péter: Áltudósítás

Sűrű napja volt Márki-Zay Péternek. Már kora reggel riporterek hada várta a polgármesteri hivatal előtt.

Biztos vagyok benne – jelentette ki a Hír Tv-nek –, hogy Valentin-napon egy nagy csokor virággal a kezében, gendersemlegességét demonstrálandó flitteres női estélyi ruhában Orbán Viktor személyesen keres fel hódmezővásárhelyi otthonomban.

Ebéd előtt átfutjuk a hatalomátadás technikai részleteit, utána ökumenikus istentiszteleten veszünk részt, majd kéz a kézben átmegyünk a helyi stúdióba, és kamerák előtt elbeszélgetünk a makarenkói gyermeknevelés időszerű kérdéseiről.

Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje ezután jelképesen elégetett egy Kovács Gergelyt ábrázoló vudu-bábut, utána pedig dr. Tóth Bertalannal felavatta az épülő Haynau-múzeum mellett a Kossuth téren Mammon frissen elkészült emlékművét. Az Aranyborjú-szálló halljában a két politikus Jakab Péterrel találkozott. A polgármester-miniszterelnök-jelölt itt átadta Jakabnak „A leghűségesebb férj” oklevelet, majd munkaebéden vitatták meg a cionizmus elleni harc időszerű kérdéseit. A lehető legrövidebb határidőn belül javaslatot fogok tenni, hogy Birobidzsant vegyük fel Hódmezővásárhely testvérvárosainak listájára, jelentette ki a polgármester.

Ezután áttértek az apostoli szegénység kormányváltás után bevezetendő gazdasági modelljére. Az apostoli szegénység erősíti a jellemet, egyúttal a halálozások számának várható növekedésével csökkenti a hazai nyugdíjrendszerre nehezedő nyomást, szögezték le teljes konszenzusban a politikusok. Karácsonykor minden hatvanöt éven felüli polgártársunknak ajándékcsomaggal kedveskedünk majd, mosolygott a polgármester. Dino Buzzati: Hajtóvadászat öregekre című remekművére gondoltunk, egy doboz gyomorsavcsökkentővel és egy szimbolikus asztali áldással.

Egyik választási szlogenünket is a könyvből merítettük: „Üsd az öreget!” A Dobrev Klárával váltott SMS-ekről riporteri kérdésre csak annyit mondott, hogy a politikusnak is lehet magánélete. „Ha nagyon akarják tudni, szeretem. De erről többet nem vagyok hajlandó nyilatkozni.” „És mit szól ehhez Gyurcsány Ferenc?” „Gyurcsány Ferenc én vagyok” – felelte Márki-Zay Péter, majd Tóth és Jakab társaságában autóba ült, hogy a választási győzelmet megünneplendő egy zártkörű rendezvényen fejezzék be a munkanapot.

A medvebőrt egyenesen Kamcsatkáról rendeltük, tájékoztatott a kampányfőnök, mielőtt eltűnt volna a biztonsági emberek háta mögött.

Oszd meg másokkal is!