Gál Péter: Se here, se zádé (hetvenhét magyar népmese)

A naiv, jóindulatú kínai elnököt megdöbbentette, hogy két éve a világtól elszigetelten megőrült orosz kollégája, akit közeli, jó barátjaként ismert, tudta nélkül kínos helyzetbe hozta, és megrohanta a mártír Ukrajnát. A pekingi téli olimpiát még sikerült botránymentesen befejezni, de ez kizárólag a véletlenen múlt.

Kína most megpróbál egyensúlyozni: gyűlöli ugyan Amerikát, de középutas politikát szeretne folytatni, ami ebben az áldatlan marakodásban egyre nehezebbé válik számára. Közben özönlenek az amerikai veteránok Ukrajnába, megalakult a modern Nemzetközi Brigádok, akár annak idején Spanyolországban, és az ukránokkal vállvetve küzdenek a betolakodók ellen.

A magyar miniszterelnök minden segítséget megad a menekülteknek, a hagyományos magyar vendégszeretet jegyében, miközben a félelmetes magyar honvédség az összes lehetséges forgatókönyvre felkészült. Ukrán zászló leng a magyar kormánytagok NATO iránt elkötelezett szívében. A magyartól mélységesen idegen minden nemzetiségi gyűlölködés, a kisebbségek minden elnyomása. Örök barátunk a Német Birodalom, pardon, a Nyugat, örök ellenségünk a muszka. Szövetségeseinkkel, a bársonytalpú oláhokkal, Salamander cipős tótokkal vállvetve állunk a vártán, felkészülten, de higgadtan. Még a muszkabarát rác kutya urakkal is elsimítottuk korábbi nézeteltéréseinket. Ukrajnában közben a békegalambok is fegyvert fogtak a haza védelmére, betanított ukrán delfinek szállítják a vizet a Krím-félsziget orosz lakosságának, melyet korábban vakbuzgó nacionalisták az egyetlen csatorna elzárásával megfosztottak tőle.

Magyarország stratégiai nyugalommal várja, hogy határain megjelenjenek az első orosz páncélosok. Semmiféle összetűzésre nem kell számítani, a magyar kormány a helyén van, a három működő Leopárdot pedig még a kiskunhalasi fekete párduc is erősíti.

Plusz a határvadászok légiója.

Oszd meg másokkal is!