Szele Tamás: Biológia- és kémiaóra

Ez az írás egy kiegészítő anyag a mai hírösszefoglalóhoz, ugyanis annál hosszabb, mintsem belefért volna, de kihagyni vétek lenne az események krónikájából.

Ugyanis világrekordról van szó, ennél nagyobb ostobaságot még a szovjet időkben se sokat találtak ki, pedig az egy nagyon gazdag népmesei hagyománykincs, arra lehetne támaszkodni.

Viszont ez most új halandzsa, ha nem is előzmények nélküli.

Történt pedig, hogy tegnap megjelent a legabszurdabb rágalom, ami a Kreml uraitól kitelt az „Ukrajnában fejlesztett kémiai és biológiai fegyverekről”. Ennek már alaposan megvetette az ágyát az FSZB által évek óta finanszírozott oltásellenes-qanonista kampány, az igaz, hogy kicsit abszurd eredménnyel: hiszen az, aki eddig tagadta a világjárvány létezését, most már az Amerikai Egyesült Államoknak és Ukrajnának tulajdonítja azt a betegséget, ami szerinte nincs is. De lássuk a hírt, igen, kérem, a TASZSZ alapján! 

MOSZKVA, március 10. /TASZSZ/. Az orosz védelmi minisztérium információkhoz jutott a vándormadarak különösen veszélyes fertőzéseinek, köztük a H5N1 influenzának és a Newcastle-kórnak a kutatására irányuló UP–4 amerikai projektről, amelyet ukrán biológiai laboratóriumokban dolgoztak ki – közölte csütörtökön Igor Kirillov, az orosz nukleáris, vegyi és biológiai védelmi csapatok vezetője.

Kirillov szerint az orosz védelmi minisztérium továbbra is tanulmányozza az Egyesült Államok és NATO-szövetségesei által Ukrajnában végrehajtott katonai biológiai programokra vonatkozó anyagokat, és a különböző forrásokból szerzett adatok megerősítik az amerikai védelmi minisztérium védelmi fenyegetéscsökkentő ügynökségének (DTRA) vezető szerepét az ukrajnai katonai biológiai kutatások finanszírozásában és végrehajtásában.

Felfedeztük az UP–4 projekt részleteit, amelyet a kijevi, harkovi és odesszai laboratóriumok bevonásával hajtanak végre, és amelyet a 2020-ig tartó időszakra terveznek. A projekt célja a különösen veszélyes fertőzések vándormadarakon keresztül történő terjedésének lehetőségeinek kutatása volt, beleértve a magas patogenitású H5N1 influenzát, amelynek az emberre gyakorolt halálos hatása elérheti az 50%-ot, valamint a Newcastle-betegséget” – mondta Kirillov.

Kirillov szerint Ukrajna egyedülálló földrajzi elhelyezkedése miatt, ahol a transzkontinentális vonulási útvonalak keresztezik egymást, összesen 145 madárfajt vizsgáltak.

Legalább két olyan vonuló madárfajt fedeztek fel, amelyek vonulási útvonala túlnyomórészt orosz területen halad át. Ugyanakkor a projekt összefoglalta a Kelet-Európa feletti madárvonulással kapcsolatos adatokat” – mondta Kirillov.”




Rendben van, ez egy ornitológiai program lehetett. A H5N1 a madárinfluenza egyik kórokozója, ha módosul genetikailag, okozhat borzalmas járványt emberek között is, de nem módosult, a Newcastle-kór pedig nem egyéb, mint a baromfipestis. Nagy károkat okoz, de csak a madárfélék között. Ember nem kapja el, magyar ember főleg nem, ugyanis nekünk érdekes módon még egy törvényünk is van ellene, akármilyen furán hangzik ez, a „163/2009. (XI. 27.) FVM rendelet a Newcastle-betegség elleni védekezés szabályairól”. Szóval, be vagyunk ellene jogilag biztosítva, természet szerint meg főleg, ugyanis ez legtöbbet a postagalamboknak és a brojlercsirkéknek árt.

A költöző madarak koronavírust nem terjesztenek, ugyanis a denevér meg a tobzoska sem nem madár, sem nem költöző, márpedig ez a vírus tőlük ered. De hogy folytatta a tájékoztatást szintén a TASZSZ? 



MOSZKVA, március 10. /TASZSZ/. Az Egyesült Államok és szövetségesei különböző népcsoportok, különösen a szlávok ellen irányuló biológiai szereket akarnak kifejleszteni – jelentette ki Igor Kirillov, az orosz sugár-, vegyi és biológiai védelmi erők főnöke csütörtökön az Egyesült Államok ukrajnai katonai biológiai kutatásairól szóló dokumentumok elemzésének eredményeiről tartott tájékoztatón.

Megjegyezte, hogy a nyugati nemzetek képviselői nagyon óvatosak a biogyógyszereikkel kapcsolatban, ennek ellenére sok olyan vérszérummintát vittek külföldre, amelyeket Ukrajna különböző részein élő emberektől, kizárólag szláv etnikumúaktól vettek.

Nagy valószínűséggel kijelenthetjük, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei egyik feladata olyan bioanyagok kifejlesztése, amelyek alkalmasak különböző etnikai csoportok célpontjainak megcélzására” – mondta Kirillov.

Igor Konaszenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője korábban azt mondta, hogy az Ukrajnában kifejlesztett, az Egyesült Államok által finanszírozott katonai biológiai programra utaló bizonyítékokat tártak fel Oroszország ottani különleges művelete során.”




Na, álljon meg a verekedés. Népcsoportfüggő fertőzés nem létezik, genetikai alapon olyan kevés a különbség egy európai és egy afrikai vagy ázsiai ember között, még ha el is tér a külsejük, hogy ez elképzelhetetlen. És nincsenek általános genetikai különbségek, inkább úgy lehetne mondani, hogy például a han kínaiak között sokkal gyakoribb a laktózérzékenység, mint az európaiak vagy afrikaiak között, de körülbelül tíz-húsz százalékuknál mégsem alakul ki. Igazi rasszista gondolat lenne a származás-specifikus kórokzó, csak hát – lehetetlenség. Mit találtak az ukrán laboratóriumokban? A Meduza.io szerint:

E. coli, diftéria bacilus, Klebsiella, Staphylococcus aureus és más, széles körben elterjedt bakteriális betegségek kórokozói szerepelnek a listán. Nincs olyan kórokozó, amelyet valaha is potenciális biológiai fegyverként tartottak volna számon: himlő, Ebola, Marburg, bolíviai vérzéses láz, venezuelai ló-encephalitis stb.

Jellemző, hogy a listák csak bakteriális kórokozókat tartalmaznak (amelyek biológiai fegyverként kevéssé ígéretesek), és egyetlen víruskultúrát sem. Minden jel szerint ez annak köszönhető, hogy ezek a központok egyszerűen nem rendelkeznek a vírusokkal való munkához szükséges felszereléssel (a vírusok és a baktériumok esetében a felszereléskészlet nagyon eltérő).”





Ezek biológiai, orvostudományi, gyógyszeripari kutatásokhoz kellhettek: a Kreml propagandája valószínűleg a gyógyszergyárak kutatólaboratóriumait használta fel. Ha valaki nem érti, minek kórokozót tartani ott, ahol pont ellenük küzdenek, annak az a válasz, hogy nagyon nehéz lenen megtalálni mondjuk a koronavírus gyógyszerét koronavírus nélkül. És egyáltalán, hogy tenne különbséget a kórokozó oroszok és ukránok között? Megérkezik a gazdatestre, megvárja, míg megszólal, és a nyelvjárás alapján fertőz vagy marad nyugton?

De az áltudományos halandzsa folytatódott ma is. Viszonylag friss hír – naná, hogy a TASZSZ-ról! – miszerint:

MOSZKVA, március 11. /TASZSZ/. Ukrán radikálisok az amerikai hírszerző ügynökségek segítségével több forgatókönyvet dolgoztak ki mérgező vegyi anyagok felhasználásáról provokációk megrendezésére és Moszkva hibáztatására – közölte az orosz külügyminisztérium a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) és az ENSZ Biztonsági Tanácsában terjesztett nemzeti dokumentumban. Az ukrajnai lehetséges vegyi provokációkkal kapcsolatban című dokumentumot pénteken tették közzé az orosz külügyminisztérium honlapján.

Az amerikai különleges szolgálatok képviselőinek irányítása alatt álló radikális ukrán csoportok több potenciális forgatókönyvet készítettek a mérgező vegyi anyagok használatára, hogy különböző típusú provokációkat hajtsanak végre. Az ilyen akciók célja, hogy Oroszországot vegyifegyverek polgári lakosság elleni alkalmazásával és kötelezettségeinek, köztük a Vegyifegyver-tilalmi Egyezményben foglaltak megsértésével vádolják” – olvasható a közleményben.

Az egyik előkészített változat a vegyiparban működő ukrán vállalatok egyikénél történő elterelés, amely az ipari vegyi anyagokat tartalmazó nagyméretű tartályok megsemmisítésével jár” – áll a dokumentumban, hozzátéve, hogy aknát terveztek elhelyezni ammóniumtartályokon a Szeverodonyeck városában lévő Azot Magán Részvénytársaságnál és az Odessza városában lévő Odesszai Kikötőüzem Állami Részvénytársaságnál.

Az orosz külügyminisztérium szerint „egy másik forgatókönyv szerint mérgező vegyi anyagokat tartalmazó tartályok megsemmisítését tervezik sűrűn lakott területeken”. Különösen megbízhatóan megállapították, hogy 2021. december 8-9-én ukrán radikálisok 200 literes, külföldi feliratú fémhordókat szállítottak a donyecki területre. „Ezek kirakodása közben négy ukrán katona súlyos vegyi égési sérüléseket és mérgezést szenvedett. A veszélyes áru szállításának és raktározásának általános koordinációját a Forward Observation Group nevű amerikai katonai magánvállalkozó (székhelye Nevada államban van) munkatársai végezték” – tette hozzá a minisztérium.

Oroszország figyelmeztetései ellenére „az ukrán fél nem hátrált meg az ilyen típusú terrortámadástól. Konkrétan 2022. március 9-én éjszaka a Harkovtól északnyugatra fekvő Zolocsev településre ukrán nacionalisták 80 tonna ammóniumot vittek be”. „A közvetlenül az események helyszínéről érkező információk szerint a radikálisok arra oktatják a polgári lakosságot, hogy mit kell tenniük a vegyi anyaggal szennyezett zónában” – tette hozzá a dokumentum.

Tájékoztatjuk az egyezmény részes államait, hogy az ilyen intézkedések kétségtelenül mérgező vegyi anyagok használatának előkészületeire utalnak. A nyugati országokban zajló propagandakampány fényében nem kétséges, hogy a tervezett provokációk célja, hogy Oroszországot vegyifegyverek bevetésével vádolják. Ebben a tekintetben egyre nagyobb a kockázata annak, hogy szélsőséges beállítottságú elemek úgynevezett nemzeti zászlóaljak részeként lépnek fel, amelyek radikális lépésekre szánhatják el magukat, amelyeknek szörnyű következményeit lehetetlen megjósolni” – hangsúlyozta az orosz külügyminisztérium.”





Ugyanazt látjuk, amit a harkivi reaktor esetében: az orosz fél sietett bejelenteni, miszerint az ukrán erők meg akarják semmisíteni azt, majd ahogy nyilvánosságra hozta a közleményt, azonnal rálőtt – ő maga. Meg ma reggel is rálőttek, szintén ők, csak mivel ők már korábban, mintegy előre áthárították a felelősséget az ukránokra, most úgy vélik: senki sem Moszkvát hibáztatja, ha megsérül a reaktor. Ugyanígy, ha most Ukrajna területén vegyi vagy biológiai fegyverek kerülnének bevetésre, nekik már előre keresztben van az ujjuk, nekik nem ér a nevük, ők szóltak előre, hogy nem ők lesznek a rosszak, hanem a másikok, ők ezzel biztosították az ártatlanságukat. Mondjuk ezen nem csak én láttam át, hanem Zelenszkij elnök is, aki megjegyezte:

Az orosz propagandisták ma láthatóan megélénkültek, és nagyon keményen próbálták, valószínűleg azért, hogy elfedjék hadseregük ukrajnai bűntetteit, a Mariupol, a Donbássz, Harkov és több tucat más város elleni bűntetteket. Új vádakkal álltak elő, új és régi hamisítványok elfedésére. Azzal vádolnak minket (már megint minket!), hogy állítólag bakteriológiai fegyvereket fejlesztünk, állítólag vegyi támadásra készülünk. Ez nagyon zavar engem, mert nem egyszer meggyőződtünk róla: ha tudni akarjátok, mik Oroszország tervei, nézzétek meg, mivel vádol másokat Oroszország.”





Különben pedig mondhat akárki akármit, azok, akik hittek a chemtrailben, akik tagadták a világjárványt és akik méregnek nevezték a koronavírus-vakcinákat, akik nap, mint nap várják Qanont, aki elhozza majd Trump és Putyin testvéri világuralmát (Kínát meg majd elnyeli a föld, vagy mi lesz vele?), akik minden kellemetlenség mögött meglátják a Háttérhatalmat, azok hinni fognak ebben is. Hiszen ezeknek a konteóknak egyes elemei még fel is tűnnek a mostani orosz dezinformációs kampányban – persze, hiszen azoknak az alapján állnak, és a stílusjegyekből, a kampányok belső logikájából világosan látszik, hogy ugyanazoknak a műve ez a kampány is, akik a korábbiakat kitalálták és elterjesztették a világban, mint egy különösen virulens szellemi pestist.

Előre látom, mivel érvelnek majd a hívők.

Azzal, hogy Ukrajna ideális terep a biológiai és vegyi fegyverek előállításához, bevetéséhez, hiszen biológiai lények lakják (nagyrészt például emberek) és vegyi anyagokból áll az egész ország, melyek között vannak elemek is, vegyületek is.

Hogy ugyanezt elmondhatjuk bármelyik más országról is?

Lehet, de ők Ukrajnáról mondják!

Az ostobaság ellen az istenek is hiába hadakoznak.


Oszd meg másokkal is!