Gaál Péter: Te is, fiam, Bruttó

A magyar bruttó átlagkereset vásárlóértéke az Eurostat szerint az utóbbi években folyamatosan javul, írja az Origo, sőt a koronavírus-járvány alatt is „előreléptünk egy-egy helyet minden évben, így már Portugáliát és Görögországot, Csehországot, Észtországot, Horvátországot, Lettországot, Bulgáriát és Szlovákiát is megelőzve állunk – a fentebb is említett – 19. helyen.”

A magyar bruttó átlakereset vásárlóértéke legfeljebb Orbán, Rogán, az elvtársaik, csatoltan Mészáros, Tiborcz, és a nyilvánosság előtt nem szereplő magyar nagytőkésítettek számára javul, lévén bruttó átlagkereset. Ami pedig a „megelőzött országokat” illeti, csak két javaslatom van.

Tessék egy alapos sétát tenni gyalog Budapesten, különös tekintettel az egykori Közvágóhíd környéki, és a Nagykörúttól távolabb eső józsefvárosi utcácskákra, valamint az aluljárókra, esetleg a Király utcai Gozsdu udvartól elfele a két éve még vendégektől nyüzsgő, ma bezárt üzletekre, majd utána egy ugyanolyat abszolválni a megelőzött Prágában. Ha Prága túl messzi volna, akkor a révkomáromi Kauflandban javasolnék egy bevásárlást. Hogy ugyanabból a pénzből hol jönnek ki jobban.

Azt pedig külön megnézném, hogy az Eurostat pontosan mit mondott.

A keserves, átlátszóan hazug mindenit. Legalább a joviális, atyáskodóan mellébeszélő, minden hájjal minden vonatkozásban megkent Generalisszimusztól próbálnának tanulni valamit. A lába nyomába nem érhetnek, fáj, hogy ezt kell mondanom, ellenzékestől. A Tábornok csípőből vette az akadályokat most is. És ezek még a kevésbé buta, az átlagszavazónál sokkal jobban informált újságírók voltak.

Nos, ezért van szükség az oktatás leépítésére, az olcsó, alulképzett rabszolgamunka biztosításán túl.

Ki van ez találva, az új év ünneplésére készülő polgártársak. Nem is akárhogy.

Szinte tökéletesen.

Oszd meg másokkal is!