Szele Tamás: Terheléses támadások

Tessünk, kérem, komolyan venni, nem tréfadolog a terheléses támadás, még ha van is ellenszere, igaz, azt a kormány nem ismeri. Úgy verik őket a titokzatos terheléses támadók, mint jég a határt, nem is csodálnám, ha kikérnék maguknak, hogy én itt röhögök rajtuk.

Pedig hát csak annyiról van szó, hogy egyrészt ezek nem terheléses támadások, másrészt az egész mai magyar élet terheléses támadásokból áll. Mert lássuk, most is mi történt?

Este elterjedt, hogy lehet már regisztrálni Pfizer vakcinára is, amit ma adnak be. Igen, de éjjel a legtöbb ember alszik, mindenki reggel látta, és mivel tömegek kezdtek bősz regisztrációba, összeomlott az EESZT rendszere, ugyanis nem használatra tervezték, hanem meisseni porcelán dísznek a vitrinbe. Vagy nem tudom, mi célból fejlesztették, de nagy mértékű használatra alkalmatlan. Amint az összes kormányzati informatikai rendszer is: ilyenkor szokták elővenni a varázsszót, miszerint „terheléses támadás érte” őket, ha nagyon jelentőségteljesek akarnak lenni, kimeresztik a szemüket, és hozzáteszik: „külföldről”! Ettől kezd mindenki rájönni arra, mennyire fortélyosak is ezek a sorosista alakváltó gyíkemberek, mert olyan nincs, nem is lehet, hogy egy magyar, ráadásul kormányzati rendszert vasvillával raktak össze, ám sok pénzért.

Olyan van ezzel szemben, hogy egy titokzatos, ezerfejű, ezerkarú szörny, aki láthatatlan is mindemellé és majdnem legyőzhetetlen (csak Fehér Fólia, bocsánat Fehérlófia képes lebírni, magyar hangja Orbán Viktor) éjjel-nappal támadja a magyar kormány összes eszközét, lankadatlanul. Ezt a szörnyet egyesek Sorosnak, mások Hétszűnyi Kaponyányi Monyóknak hívják, akinek genderszakálla van és informatikai zseni. Na, tőle jönnek a terheléses támadások, mind egy szálig.

És volt belőlük egy pár, a Telex kigyűjtötte. 

2020. március 16.: támadás a koronavirus.gov.hu ellen,

2020. november 13.: támadás a koronavirus.gov.hu ellen,

2021. január 26.: támadás a kormányzati és közigazgatási ügyintézési portálok ellen (ennek eredményeként akadozott állítólag a digitális oktatás központi eszköze, a KRÉTA-rendszer is),

2021. február 19.: támadás az oltási regisztrációnak és a konzultációnak otthon adó oldal, a koronavírusról szóló tájékoztató oldal, valamint a kormany.hu ellen,

2021. március 26.: támadás a vakcinaregisztrációt ellenőrző oldal ellen,

2021. április 30.: támadás az időpontfoglaláshoz szükséges informatikai rendszer ellen.

Ezekről Dömötör Csaba szokott tájékoztatni, és bőszen hozzáteszi: már nyomozzák a támadók IP-címét. A dinamikus IP korában, ugyebár, ennek sok értelme van: egyszer újraindítja a modemet a ravasz támadó, és már más az IP-je. (Az más kérdés, hogy a geolokáció viszont így is működik). Egyáltalán, az „IP-cím” a másik varázsige, amit ilyenkor elővesznek. Én mellesleg ennél több vizionált „terheléses támadásra” emlékszem, az egyikre különösen, egy március 15-i Orbán-beszéd után fagyott le még aznap a kormányzati oldal, ugyanis mindenki meg akarta nézni, hogy tényleg azt mondta-e a miniszterelnök, amit. Azt mondta, de pár ezer megnyitást egyszerre nem bírt a kormany.hu. Az is külföldi támadás lett a kormánymédiában. Épp, mint a 2018. szeptember 16-i. 

De ha csak az EESZT rendszerét érte volna ilyen támadás, még hagyján lenne a dolog. Azonban terheléses támadás érte a teljes magyar egészségügyet is, mert mindenki elrohant az oltópontokra, aki nem tudott regisztrálni, és most nagy a baj, ugyanis ezt már nem lehet ráfogni arctalan, csuklyás hackerekre. Ezt rendes, becsületes magyar állampolgárok végezték, névvel, lakcímmel, TAJ-számmal, utánuk majd nyomozni sem kell. Majd azt fogják mondani, hogy ők csak Pfizer vakcinát akartak, de ne higgyenek nekik: ők részei voltak a világösszeesküvésnek, terheléses támadást hajtottak végre az oltópontok ellen.

Terheléses támadás érte a minap a Fidesz EP-képviselőcsoportját is, mikor egy osztrák újságírónő kérdéseket tett volna fel nekik, de ez akkora terhet rótt rájuk, hogy összeroppantak volna alatta, Deutsch Tamáson frissíteni is kellett az operációs rendszert, most már nem Windows 95 fut rajta, hanem Windows 98, jövőre esetleg kap NT-t is, az osztrák sajtómunkást azonnal elkergették, mondván kérdésekkel provokált. Terheléses támadás volt ez a javából, akárki akármit is mond!

De érik ilyen terheléses támadások a kormány oszlopait is, amikre támaszkodni szokott. Ilyen például a nagyközönség által méltán elhanyagolt Pesti TV, akiket igazán nem lehetne ellenzékiséggel vádolni: őket olyan komoly terheléses támadás érte, hogy csoda lesz, ha túlélik, ugyanis kinevezték hozzájuk vezetőszerkesztőnek (ilyent se nagyon sokat láttam harminc év alatt a sajtóban) Georg Spöttlét. Tény, hogy tavaly szeptemberben a magyar nézőközönség 18 és 49 év közötti rétegének 0,04 százaléka nézte őket összesen, decemberben viszont már javítottak a helyzetükön, elérték ugyanis a 0,05 százalékos nézettséget, mert 37 934 nézőjük volt (ezek szerint a Zóna ismertebb és népszerűbb náluk, ezt sem hittem volna…), tehát kellett egy friss, külső erő, ami kilendíti őket a mélypontról, amit indulás óta el sem hagytak, de miért pont Georg Spöttle? Huth Gergely programigazgató elárulta a Média1-nek:

Elsősorban kreatív tudása és nemzetközi kapcsolatai miatt esett Spöttle-re a Pesti TV választása. Huth Gergely hozzátette, a kinevezéstől is azt remélik, hogy a Pesti TV „ígéretesen alakuló nézettségét” tovább tudják növelni.”

Hát ha valamije van Spöttlének, azok tényleg a nemzetközi kapcsolatok: őt, mint azt korábban elárulta, a bolygón kívül is ismerik. Fiatalabb korában többször is elrabolták a földönkívüliek, gondolati iskolák vitatkoznak azon, hogy az eszéért vagy a szépsége miatt, de 2016 októberében még börtönbe akarta záratni a sajtó neki nem tetsző munkatársait is, szóval lesz ott fegyelem, rendet rak a vaskezű kommandós, aki így vallott a csillagközi térben töltött küzdelmes ifjúkoráról:

Még hetekig küzdöttem a félelmeimmel. Éjszakánként a szolgálati fegyveremmel ültem az ágyamon, felkészültem arra, hogy végső esetben öljek, ha a szürke lények újra feltűnnének nálam.”





Keményebb legény ez, mint Darth Vader, ha ezt a terheléses támadást kibírja a Pesti TV, mindent kibír. És a Szíriuszon is fogják nézni. Egyelőre csak ott nézik.




Terheléses támadás éri minden nap a MÁV-ot, a négy évszak és az utasok részéről, mert olyan terhet raknak rá, ami alatt majdnem összeomlik.

Terheléses támadás éri a mezőgazdaságot az időjárás részéről állandóan.

A vevőt a boltban, mert fizetnie kell, az eladót, mert annyit kap, amennyit.

A vállalkozót, mikor adózik, az adóhivatalt, mikor el kell hinnie, hogy ennyit kapott.

A politikust, mikor választják és a választót, mikor ránéz.

Terheléses támadás az egész járvány mindenestől, de azért ki fogjuk valahogy bírni.

Terheléses támadás az egész élet. Elképzelem a sosemvolt hackereket az EESZT oldala előtt:

Te mondd, hogy, terheléses támadás, a te hangod mélyebb!”




Oszd meg másokkal is!

Ajánlott olvasnivaló: