Szele Tamás: A Drakula-vakcina

Jelentem, olyan hír érkezett, amitől a világ össze oltásellenes mozgalmának bedurran az agya, teljesen új lehetőségek nyílnak meg előttük, mondhatni egész új konteó születhet, szerintem már írják is valahol a tehetséges és közepesen fizetett fiatal FSZB-tisztek.

Ahogy a többit is ők írták, Qanontól az adrenochrome-ig és a Cabalig, 5g-ig és a járvány előtti oltásellenességig, sőt, tovább. Az ufókat és a gyíkember-legendát még nem nekik köszönhette a fejlett emberi civilizáció, de a chemtrail-mesét már gyanús, hogy igen. No, de lássuk, miféle témát kaptak ők, amiből nem kétlem, hogy ki fogják hozni a maximumot?

Kicsit távolabb kell kezdenem: ott, hogy Romániában nem mindenhol egyformán népszerű az oltás. Ez főleg a Román Ortodox Egyház (BOR) befolyásának és (jóval kisebb mértékben) az AUR szélsőségesen nacionalista párt népszerűségének köszönhető, mindenesetre a nem-ortodox többségű vidékeken nincs több baj az oltási hajlandósággal, mint bárhol máshol a világon, ahol viszont ortodox a többség és/vagy nacionalista – bár ez gyakran együtt jár – ott tombol a vakhit, a fanatizmus és sajnos a járvány is. Ezen úgy próbál segíteni a román kormány, hogy népszerűsíti az oltást, mobil, akár kocsival behajtós oltópontokat létesít, a jellegzetesen román mulatós zene, a manele sztárjai hirdetik, hogy oltassák be magukat a rajongóik, de csatlakoztak a kampányhoz az arrafelé nagyon gyakori nyerőautomaták, félkarú rablók üzemeltetői is.

Meg kell mondanom, ha valaki el akarná venni a kedvemet az oltástól, manelével lehet, hogy sikerülne – semmi mással, de manelével igen. Bár Lagzi Lajcsi, a magyar megfelelőjük szintén hatásos lenne, igaz, nem engem kell meggyőzni, én mentem magamtól, mikor hívtak.

Szóval, halad a kampány a maga útján, évszázados kultúrharc kíséri, mármint az ottani ortodox egyház vakhite – olyant is hirdettek, hogy a templomban nem fertőz a vírus, mert az már a Mennyországban van – és a tudomány racionalitása közötti harc, egyelőre nagyjából döntetlenre áll a küzdelem.

Törcsvár (Castelul Bran)

Nos, ennek az oltásnépszerűsítő kampánynak része az a nem kevés humorral megrendezett, egy hónapig tartó akció, amit a magyarul Törcsvárnak, románul castelul Brannak, a világ minden más nyelvén Drakula kastélyának nevezett, valóban impozáns középkori várban rendeznek. Egy hónapig minden hétvégén bármely román állampolgár, aki a környéken jár, besétálhat és beoltathatja magát Pfizer-BioNTech-vakcinával, regisztráció sem szükséges, csak a nyilvántartás alapján majd később a második oltás. Hogy némi jutalom is járjon a szuriért, oltás után ingyen látogathatják a kastélyban látható, középkori kínzóeszközöket bemutató kiállítást. Lássák, hogy kaptak errefelé nagyobb szúrásokat is korábban. Még egy oklevelet is kapnak, ami azt tanúsítja, hogy az illető:

Ezen irat igazolja, miszerint X. Y. úr/hölgy vállalván az oltást, bebizonyította bátorságát és felelősségérzetét. Visszavárjuk a kastélyba a következő száz évben bármikor.

Itt az oklevél is, senki ne mondja, hogy nem ez van odaírva.

Az oklevél

Ebben van szellemesség, nem is kevés és nem is kellemetlen: de lássuk csak, mi köze van Drakulának Törcs várához vagy általában Romániához? Azért tisztázom a helyzetet, mert előre látom, mi marhaságot össze fognak írni a konteó-gyártók… hogy úgy mondjam, látom a témában a lehetőséget számukra.

Annak a Drakulának, akit ismerni tetszik, nem sok a köze van az említettekhez. Olcsó téma, hír nélküli hétvégéken szokott feltűnni milliomodszor is a „leleplezés”, hogy „Drakula Vlad Țepeș havasalföldi vajda volt”. Vagy huszonöt éve még én is írtam ilyent, mikor fiatal voltam és kellett a pénz, ellenben most már nem vagyok olyan fiatal, és még mindig kell. De azonos volt a két személy?

Igen és nem.

Azt a Drakulát, amit a világ megismert, Bram Stoker találta ki, igaz viszont, hogy neki Vámbéry Ármin mesélt Londonban Vlad Țepeșről. Utána hat évig olvasott Stoker a vajda valamikori viselt dolgairól, míg sikerült összeraknia Drakula arisztokratikusan ördögi figuráját. Aki azonban sajnos nem román vajda, hanem minden ízében brit főnemes. A valódi Vlad Țepeș sokkal, de sokkal rosszabb eset volt: mai ésszel nem nevezhetjük másnak, mint kegyetlen korából is kirívó, gátlástalan, beteg lelkű szadistának.

Vlad Țepeș

A „Darcula” név megillette, ugyanis ez a mai románban „ördögöt” jelent, de akkor „sárkányt” jelentett (ezt ma „balaurnak” mondják) és Țepeș apja, az öreg vajda, Második Vlad bizony megkapta Zsigmond királytól a Sárkány Lovagrendet, ez pedig örökölhető, szóval a név eredete megvan. Hihetetlen kegyetlenséggel harcolt a törökök ellen, ennél kegyetlenebb már csak tulajdon népével volt, bár családtagjait sem kímélte: a törökellenes harcok miatt nemzeti hősként tisztelik, de a szadizmusa olyan mértékű volt hogy még abban a hírhálózat nélküli korban is népkönyvek jelentek meg róla, a legkorábbit Bartholomaeus Gothan nyomtatta Lübeckben 1485 táján.

Életében vért ugyan nem ivott, de tömeggyilkos volt – így került a nép körében többek között vámpír hírébe is. Maga a vámpír-hit a történelem egyik legrégebbi legendája, messze nem román, pláne nem erdélyi eredetű, azt csak Hollywoodban hiszik: a valódi forrását nem is ismerjük, annyira régi, de a vérszívó démon, hazajáró szellem története ismert volt már Egyiptomban, Görögországban, de még Asszíriában is. Szóval, összegezve: a szadista Țepeș vajdából bizony Bram Stoker csinált vérszívó erdélyi grófot, annyi sem igaz a rémtörténetből, hogy Törcs vára a vajdáé lett volna, bár az nem kizárt, hogy megfordult benne valamikor.


De mi ne vegyük ennyire komolyan a dolgot, vicc ez, poén – elég, ha a konteó-mesterek komolyan veszik majd. És ők szó szerint véresen komolyak lesznek: eddig is azzal riogattak, hogy az oltásokkal chipet juttatnak a véráramba, hogy a legendás adrenochrome, aminek „a világelit” az örökifjúságot köszönheti (basszus, akkor a Soros nem kapott belőle, mert erősen öregszik), tiszta lelkű, ártatlan kisgyermekek és szűzlányok véréből készül – itt nagyon látható a moszkovita hatás, ez a középkori vérvád plágiuma, ami azonban orosz és ukrán területeken előfordult az újkorban is –, hogy az oltottaktól még baleset után sem szabad vért vagy vérplazmát elfogadni… az oltásellenesség eddig is egy szó szerint véres legendakör volt.

Erre most berendeznek egy oltópontot Drakula kastélyában. És mindenki tudja, hogy Drakula vámpír, sőt nem csak volt, mert most is meg kell legyen, örök életű (bár fényérzékeny)!


Senkit sem fognak zavarni a tények, az sem, hogy ez poén, ugyanis ahhoz többet kéne ismerni a vámpír- és zombifilmek világánál, azt meg minek? Találjunk ki egy konteót előre, mintegy oltásként, egy legyengítettet, amely mintegy immunizálja a közönség szervezetét a valódi ellen, mert, hogy lesz, méghozzá rövidesen, arra mérget veszek.

Szóval, induljunk ki abból az alapállásból, amiből az eddigi konteók, hogy ugyanis járvány nincs, de azt a gonosz Háttérhatalom (Soros, Bilderberg-csoport, gyíkemberek, stb.) szabadította ránk, és az oltást azért adják a nem létező, gyilkos pandémia ellen, hogy kiirtsák az emberiséget, aki a rabszolgájuk lesz, illetve zombi. Egyedül Qanon, a hősies és szép, szőke Trump herceg győzheti le őket, Ashtar parancsnok segítségével, aki az űrből jön, a fénylények élén. De mivel ezek a körök vérből származó adrenochrome-től örökifjúak, még véletlenül sem a botoxtól (akkor miért nem alapítanak egy orvosi vérbankot, egy örökkévalóságra el volnának látva?) a kiirtott és zombivá változott emberiség gonosz és őrült tudósaik segítségével, akik a módszert most kísérletezik ki Drakula kastélyában, embereken, előbb vámpírrá változik, aztán vérfarkassá, és mindmeghalunk, jóval azután, hogy már mindmeghaltunk.


Ide a rozsdás bökőt, hogy valami ilyesmi legkésőbb egy napon belül elkezd terjedni a közösségi oldalakon.

Én megpróbáltam megelőzni, kérem.

Tekintsék ezt a szösszenetet oltásnak, vakcinának, mint mondtam, a valódi ennél rosszabb lesz.


Oszd meg másokkal is!