Gaál Péter: Interludium

Hát, hölgyeim és uraim, nekem megint Malomidőszak jön.

Nem mondhatom, hogy öröm nélkül írom, mert bár végül is a magyar élete szenvedés, így ez is, de nem kell azokkal a napi történésekkel foglalkoznom, melyekkel már csak azért is felesleges foglalkozni, mert nem mehetnek másfelé, mint amit látunk, hogy arrafelé mennek.

Megzavarják az embert, hol ez van „felül”, hol az, és eltakarja az eredőt, azt a vektort, mely mindig ugyanarra mutat.

Nem mostantól, nagyon régtől.

Békemenetek”, pártos huzakodások, sikerek, kudarcok, ezé és azé: az élet minősége számít, ez a minőség pedig nem az anyagi lét minősége, mert az anyagi lét teljes egészében szimbolika. Az anyagi életminőség csak annyiban számít, hogy hogy érezzük magunkat (az is valami), a „hogy érezzük magunkat” pedig annyiban, hogy tudunk-e másra is koncentrálni, illetve egyensúlyban vagyunk-e abban az oskolában, amit Földnek és világnak nevezünk.

Számomra az Őrölj, malom, őrölj a mai esszencia, az a lényeg, amiért ellébecolok a többiben, ha befejezem, majd más lesz, vagy kényszerességből, vagy hobbiból, vagy azért, mert valamiképp mégsem fejeztem be. Nem tudom folyamatosan csinálni, mert mindig beleakadok valamibe, ami feltart, és amit valahogy meg kell oldanom, nem is „valahogy”, hanem úgy, hogy azt mondja az a néven nevezhetetlen hangocska odabent, hogy „így már rendben van”. Nos, ameddig nem mondja, addig pihenésképp írok valami mást, amin lehet meditálni mélyebb gondolatok nélkül is. Akkor jön a Zóna.

Interludium, közjáték.

Orbán miatt pedig ne aggódjanak. Négy lábbal hátrafelé se lehet a változásokat megállítani, lévén, hogy azok a lét motorja. Már Hérakleitosz megmondta, illetve Platón, aki leírta, illetve nagy valószínűséggel még millióan előttük.

Szép, madárcsicsergős, meleg őszi szombatot kívánok minden kedves olvasómnak, aztán meg jó napokat, a legjobbakat, amiket csak kívánni lehet. Nem nekem, hanem Önöknek maguknak. Én csak egy…

… itt fordulnánk át világnézésbe, a magaméba, tehát nem tartok fel vele most senkit.

Részvét és kegyelet, azaz humor, jókedv és daliás izomzat.

Oszd meg másokkal is!