Szele Tamás: A zsaroló bukása

Mivel az RTL Klub tegnapi híre után személyesen is érintetté váltam Gémesi György megzsarolásának történetében – nyugalom, mint tanú! – úgy gondolom, itt az ideje, hogy megszólaljak az ügyben.

Hosszú, kalandos, néha rejtői mese végére kerül rövidesen pont. Egy mondatban: Gémesi Györgyöt, minden alap nélkül, Egres Béla próbálta megzsarolni.

Igen, az az Egres Béla, aki az én életemet is minden lehetséges és lehetetlen eszközzel próbálja pokollá tenni már évek óta, a félig eszement, ám egyébként „szakmájában” tehetséges politikai svindler, akivel annyit foglalkoztam már. Eleinte a közéleti szélhámosságaival – kiadta magát Ultras Liberinek, CÖF-nek, Fidelitasnak, Péleusz nyelviskolának, hadügyi államtitkárnak, rendelt tapsoncokat minisztereknek, vállalta álnéven a felelősséget a Budapestet pár éve belengő trágyaszagért, akart megjelent köteteket bezúzatni és hölgyeket kopaszra nyíratni – aztán olyan három éve már azért, mert megszerezte az e-mail-címemet és annak birtokában a nevemben próbált szélhámoskodni, engem lejáratni bosszúból az írásaimért. Akit érdekel: itt olvasható egy távolról sem teljes válogatás a róla szóló opuszaimból, ez is jó pár írás, de akad kétszer ennyi akár: ez az ember hullámokban ugyan, de hiperaktív.

Most viszont úgy néz ki, vége lehet a mesterkedéseinek. Elkövetett egy nagy hibát. Illetve: kettőt.

Az első az volt, hogy a városházi Anonymousnak kiadva magát megpróbálta megzsarolni Gémesi Györgyöt. A második az volt, hogy – mivel kényszeres – nem volt képes kibújni a bőréből.

Vannak neki állandó rögeszméi (az évek múlásával egyre több), kezdte az általános, nőkre is kiterjedő hadkötelezettséggel, minek keretében a lányokat kopaszra kívánja nyírni, hasonló mániája a Magdolna-mosodák létesítése, nők megalázása, a nemlétező pülümfák „megmentése”, egy általa kitalált „Éljenjeni” nevű magyar hercegnő, akit migránsok öltek meg, a sosemvolt Magyar Amazon Szövetség, a saját kertjét Kószaföldnek nevezi és ismeretlen embereket, településeket zaklat „hódítás, gyarmatosítás” címen (tavaly még rendőrségi ügyem is volt miatta: az egyik ilyen „gyarmatosítás” alkalmából felgyújtott egy védett nádast, és mivel az én nevemmel és mailcímemmel ellátott szórólapokat szokott széthagyni a randalírozásai helyszínén, engem kerestek meg, szerencsére tisztáztuk az ügyet), és mániái közé tartozik évek óta a szintén általa kitalált Várady Napsugár is. Ehhez az én születési helyem is adhatta az ötletet, mivel én tényleg váradi vagyok. Nagyváradi. Tehát mikor megláttam a Gémesi Györgynek írt zsaroló mailt, azonnal tudtam, hogy kivel van dolgunk.

Mit írt?

Ha 2022. január 31-is benyújtja lemondását és lehetővé teszi, hogy az országgyűlési választásokkal párhuzamosan időközi önkormányzati választások legyenek, ahol Ön kiáll a kormánypártok közös jelöltje mellett akkor emelt fővel távozhat. Ezzel felesleges kiadásoktól kímélheti meg a költségvetést és egy kellemetlen botránytól a várost. Időközi választások mindenféleképpen lesznek, csak Önön múlik, mikor és mi módon. Amennyiben a nyilvánosság előtt nem reagál megfelelőképpen levelemre, úgy 2022. február 1-vel elindul az Éljenjeni akció, mely lerántja a leplet titkairól. Többe között egy feminista terroristával való kapcsolatáról Várady Napsugárról.

Anonymus”




Aha. Éljenjeni, Várady Napsugár… ismerjük már ezt a rossz pénzt. Túlságosan is ismerjük. Azonban mire értesíthettem volna Gémesi urat – aki joggal sértődött vérig a rágalmak miatt – az RTL Klub már rájött egyrészt arra, hogy látták már valahol ezt az „Éljenjeni” kifejezést, másrészt arra, hogy nálam látták, így hírükben rám is hivatkoznak. Az ő információik szerint Gémesi úr mindenképpen tesz rendőrségi feljelentést, aminek alkalmából jelezném, miszerint:

nagyon szívesen hajlandó vagyok tanúskodni az ügyben és igen nagy mennyiségű hasonlóan zsaroló, személyiségi jogot sértő vagy karaktergyilkoló, Egrestől kapott e-mailt tudok bemutatni szükség esetén, melyeket mind elmentettem.

Ezek egy részét álneveken írta, ugyanis én soha nem válaszoltam neki, vagy talán a legelején egyszer-kétszer, utána rájöttem, hogy nem érdemes, és nem kívántam kapcsolatba kerülni vele. Tehát tiltottam, csinált másik, harmadik, századik mailcímet, olyan is volt, hogy az én nevemen, máig keresem az Indamail elérhetőségét, hogy töröljék azt a felhasználót, mert nem azonos velem. Hogy milyen gyakorisággal jöttek az őrültségei? Hetente háromszor minimum, de inkább ötször-hatszor. Volt azok között minden, pár hete képes volt arra, hogy Gattyán György képviselőjelölt-toborzó hirdetését egy kisebb felületen az én mailcímemmel adja fel, hátha szétszednek a jelentkezők, úgy kellett cikkben jeleznem a nyilvánosság előtt, hogy nem én vagyok Gattyán.

Akkor most feljelentés következik, ha ugyan meg nem tették már és utána mennek a dolgok a maguk útján. Miért nem tettem meg én azt a feljelentést?

Mert nem volt ügyvéd, aki vállalta volna. Hiába állt meg a személyiségi jogaim szinte folytatólagos megsértése, hiába tudtam biztosan, ki a jogsértő: az csak az én gyanúm a jog szerint. Azt bizonyítani kell. Egres mindig vigyázott arra, hogy anyagi haszna ne származzon a disznóságaiból – kizárólag szenvedélyből, kormánypártiságból műveli őket – így az ügy súlya nem túl komoly, kimegy hozzá valaki, megkérdezik, hogy ő volt-e, azt mondja, hogy nem, de gonosz emberek ellopták a jelszavait, biztos azok cselekedtek az ő nevében, és kész. Több alkalommal úszott már meg ilyen módon eljárást de még interjút is, ejtette ő át a Klubrádiótól az Origóig a fél magyar sajtót.


Gémesi úr is csak ismeretlen tettes ellen tehet feljelentést, amint nekem is csak ez a lehetőségem lett volna – viszont őt mégis komolyabban fogják venni, mintha én rohangálnék a rendőrségre. Itt ajánlok fel neki ez úton még egyszer minden segítséget, ami módomban áll.

Elég sok disznóság fog kiderülni, ha ezt az ügyet komolyan veszik – nem nagy dolgok, akkora menő sosem volt Egres Béla, hogy a hivatalos politika felhasználja vagy akár csak komolyan vegye, soha egy fillért nem kapott a kormánytól, azt ő csak szerette volna, de nagyon – viszont ipari mennyiségű svindlit követett el, többnyire pont annak reményében, hogy hátha felfigyel rá pártunk és kormányunk, hátha dotálják egy kicsit vagy nagyon.

Ha fel is figyeltek, nem kapott ő semmit. De hiszen nem is épelméjű: a kormánynak gazemberekre van szüksége a tevékenységéhez, nem őrültekre. A bolondok az urnáknál kellenek nekik, szavazáskor. Szóval, ez önkéntes őrült, nem felbérelt. Kiváló szervezőképességgel megáldva, mellesleg.


Akkor összegezzük: mi van meg?

Megvan Gémesi György zsarolója, aki nem más, mint Egres Béla. Ezt most már viszonylag könnyű lesz bebizonyítani, ha valódi, komoly vizsgálat indul az ügyben, melyet minden erőmmel támogatni fogok. Egy dolgot nem tudok csak megmondani: azt, hogy hány stiklije lehetett, egyszerűen annyi volt, hogy már én is csak a nagyobbakra emlékszem.

És mi vagy ki nincs meg?

Nincs meg a városházi Anonymous, ugyanis Egres nem lehet azonos vele. Képtelenség volna egy ennyire fontos politikai-gazdasági ügyet egy rögeszmés-kényszeres emberre bízni, aki valószínűleg meg sem tudta volna jegyezni, mit akarnak tőle, ha mégis megjegyzi, elcseszi. Műszaki háttere sincs, szakismeretei sem – nem, nem ő az, aki álarcban rágalmazza Karácsony Gergelyt, annak az embernek jóval több esze van és magasabban képzett, valamint egész stáb áll mögötte. Jól kiképzett és nem kevésbé jól fizetett csapat végzi a városházi Anonymous munkáját, össze sem lehet hasonlítani őket Egres fél-amatőrködésével.

Tegnap annyi történt csak, hogy egy szélhámos kiadta magát egy másik szélhámosnak és belebukott.


Részben az RTL Klub éberségének, részben az én korábbi írásaimnak köszönhetően. Ugyanis az RTL Klub is rám hivatkozik, engem idéz.

Kezd úgy kinézni, vége a dalnak. Sokáig zengett, sőt, túl sokáig is – az első Egressel foglalkozó írásom 2013. február 28-án jelent meg – de egyszer minden véget ér, és a magyar politika rikoltozó, önjelölt, lócitromdobáló bohócát most rekedten fogják lekísérni a porondról, remélhetőleg egy őt megillető, biztonságos intézetbe, ahol gondoskodnak róla és beállítják rendesen a gyógyszerezését is. Bár ha beszámíthatónak találják a szakértők, kaphat pár évet is.

Jó párat, ha mindent összeszámolunk.

Lesz mit.

Nem fog hiányozni.

Kicsit sem.


Oszd meg másokkal is!