Gaál Péter: Influenszia

Az ukrán kormány legfőbb igyekvése most az, hogy Márki-Zay Péter legyen a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor jelenleg békepárti.

A Békemeneten ugyan még háborút hirdetett Brüsszel ellen, de ez csak azt bizonyítja, hogy gondosan áttanulmányozta mind Spinozát, mind a legújabb asztrofizikai elképzeléseket a tüköruniverzumokról, természetesen az általa oly jól ismert Újszövetség buddhista megvilágításában.

Az ukrán–orosz úgynevezett „konfliktus” (Origo, javasolt feleségverésre: „keményen rászólt”) most éppen súlyosbodik. Tegnap könnyebbedett, a megértő oroszok jóvoltából természetesen, akik még a náci jelképekkel hátrahagyott, ukránok által megkínzott emberek holttestei felett is csak a szemöldöküket ráncolták, és ezt mormogták: ejnye, no! Az Origo, javaslom gyors átkeresztelését Igazságra, valahogy jegeli a témát, talán ők is rájöttek, illetve nem jöttek rá semmire, csak az Illetékes jegelteti, ameddig nem dől el, hogy kit kell szeretni. Én eddig még nem tudtam kibogarászni, meg mindegy is.

Minap azt írtam, hogy mindezek az olvasóknak szólnak, de talán mégsem. Mindezek csak úgy…

… szólnak. Bele az éterbe. A csillagközi térbe, ahol találkoznak az Ősrobbanással, és átcsorognak idővel és térrel visszafelé a másik Univerzumba. Móricka az Origónál ennyit értett meg ebből az egészből, asztrofizikástól, és így tálalja, már csak a továbbadó olvasó butasága kell hozzá. Marx-Lenin-Sztálin-Hruscsov-Brezsnyev-párttitkárok-agitátorok-Szemjon bácsi.

És az egészből Szemjon bácsi verziója marad meg.

Mi pedig itt a béke szigetén csorogtatjuk a tejet és a mézet minden hozzánk fordulónak, már ha ez a kormány marad hatalmon, mert ha nem, jön Ferenc és Péter, háttérben Györggyel, és mehetünk vissza oda, ahol legutóbb 1942-ben jártunk. Mind a két működő Gripen és mind a három Leopárd, amit rohamtempóban tanulnak vezetni hős katonáink, mind az ötezren.

Körülbelül, na.

Béke, biztonság, Fidesz. Harc Brüsszellel, ahonnét ma is jött egy kis pénz, fogják fel mai győzelemnek, járvány nincs, illetve nem érdekes most, vagyis van, a vírus személyesen MZP-vel egyeztetett, de mi nem hagyjuk, harcolunk ellene, robbanások, robbanások, robbanások, Kijev mellett, és másutt Ukrajnában. Veszély, veszély, veszély. Nincs harc, illetve most van, de csak vasárnapig, ha. És utána, ha így, és akkor is, ha úgy. Most félni kell, hogy vasárnaptól ne kelljen félni. Vagyis kelljen, de, esetleg annak ellenére.

Mi a lóf.sz ez, Árpád?

Nem tudom, Tónikám. Csak úgy kijött belőlem. Olyan k.rva jó anyagot kaptam Tomitól tegnap, nem kérsz te is?

Oszd meg másokkal is!