Szele Tamás: Orbán Viktor moszkovita Monarchiája

Ukrajnában a helyzet nem enyhül, az orosz invázió folytatódik: Kijevet rakétákkal lövik, Izjum és Harkiv térségében komoly orosz erők gyülekeznek, Lozovaja vasútállomásán rakétatámadás várható és valahogy mindezek következtében Orbán Viktor osztrák–magyar császár és király lesz.

Nem marháskodok, valóban létezik egy ilyen terv, de erről majd később, egyelőre maradjunk a valódi, komoly és ellenőrzött híreknél.

Kezdjük a csapatösszevonásokkal. Az Unian és az ukrán vezérkar szerint az orosz megszállók akár 22 taktikai zászlóalj-csoportot is telepítettek a Harkivi területen fekvő Izjum környékére, ami arra utal, hogy hatalmas, talán döntőnek szánt ütközetre készülnek. A vezérkari közlemény leszögezi:

Az ellenség Szlobozscsina és Donyeck irányában a legaktívabb. Voliny, Poliszja és Sziverscsina irányokban az ellenség nem volt tevékeny, csak a Keleti Katonai Körzet 35. és 36. Összhaderőnemi Hadseregének feltehetően különálló egységeinek átcsoportosítását jegyezték fel. A teherautók és speciális járművek, valamint üzemanyagszállítók a rakodóterületek felé haladnak. Szlobozscsina irányában a megszálló alakulatok: a 6. és 20. Összevont Fegyveres Hadsereg, a Nyugati Katonai Körzet 1. Páncélos Gárdahadserege, a 35. és 36. Összevont Fegyveres Hadsereg, valamint a Keleti Katonai Körzet 68. Hadtestének különálló egységei, a Balti és az Északi Flotta légideszant csapatai és parti csapatok. Az ellenség fő erőfeszítéseit a csapatok átcsoportosítására és megerősítésére összpontosítja, de folytatja Harkiv városának részleges blokádját és tüzérségi támadását is. Ezen kívül törekszik a korábban elfoglalt állások és az elért határok megtartására. Az ilyen irányú átcsoportosítás megerősítése érdekében a 35. Összhaderőnemi Hadsereg további egységeinek bevetését jegyezték fel. Nem kizárt, hogy az ellenség fokozza akcióit Izjum és Barvinkove települések irányába, hogy elérje az ukrán vegyes erők Szlovjanszk város közelében lévő egységeinek hátországát.

Donyeck és Tavrija irányában az ellenség megpróbálja megtartani a megszállt területeket. A fő erőfeszítések Popasna és Rubizhne települések ellenőrzésének átvételére és Mariupol város feletti teljes ellenőrzés megteremtésére összpontosulnak. Toretsk városán kívül az ellenség továbbra is rendszeresen tüzet nyit az ukrán csapatok kimerítése céljából. Avdiivka térségében a harcok fokozásának előkészületeit jegyezték fel.

Az Azovi-tenger vizein az ellenség haditengerészeti csoportja továbbra is törekszik Mariupol kikötőjének blokkolására és a part mentén tűzérségi támogatást nyújt.

A Fekete-tengeren a Kalibr cirkálórakétákkal felfegyverzett orosz hadihajók jelenléte miatt megnövekedett a veszélye annak, hogy a megszállók rakétafegyverekkel lőni fogják országunk védelmi iparának létesítményeit és logisztikai infrastruktúráját.

A donyecki és luhanszki területeken az elmúlt nap folyamán tíz ellenséges támadást vertek vissza. Három harckocsit, egy páncélozott személyszállítót, egy különleges felszerelésű egységet, két járművet és három tüzérségi rendszert semmisítettek meg. A támadók egy páncélozott személyszállítóját elfogták. Az ukrán légierő az elmúlt nap folyamán hét légi célpontot semmisített meg, köztük egy repülőgépet, egy helikoptert, három drónt és két cirkálórakétát.”




Szokatlanul pontos jelentést látunk, ami az eddig megszokottakkal szemben nem az orosz félnek okozott személyi és anyagi veszteségekre koncentrál, hanem valóban a harctérre és a csapatmozgásokra. Ami a védelmi ipar létesítményeinek támadását illeti a Kalibr cirkálórakétákkal, az sajnos igaz: Kijev Darnickij kerületét éjjel rakétacsapások érték, és tény, hogy a kerületben működik néhány hadiipari gyár. Légitámadás érte a hozzánk sokkal közelebb fekvő Lvivet (Lemberget) is, Szu–35-ösök támadták a várost, melyek a fehéroroszországi Baranovicsi repülőteréről szálltak fel. Ott az ukrán légvédelmi erők négy cirkálórakétát semlegesítettek. Halottakról és seebsültekről nem érkezett jelentés.

Április 15-én este orosz csapatok rakétatámadást indítottak a Kirovohrad megyei Olekszandrija repülőterének infrastruktúrája ellen – közölte Szerhij Kuzmenko polgármester. Elmondása szerint a rakétacsapásra 22:26-kor került sor. Nem számolt be áldozatokról.

Az éjszakai ágyútűz következtében Luhanszk megyében egy ember meghalt, három másik megsebesült, valamint gázvezetékek sérültek meg Szeverodonyeckben és Liszicsanszkban – közölte Szerhij Gaidai, a regionális katonai közigazgatás elnöke.

Ha már szót kapott az ukrán vezérkar a Zóna hasábjain, hallgattassék meg a másik fél is: mi újat mond az orosz védelmi minisztérium? Amit mondanak, nem nagyon új, egy régi módszerüket vették elő, lássuk a TASZSZ hírét!

Moszkva, április 15. /TASZSZ/. A kijevi rezsim újabb provokációra készül, amellyel az orosz erőket akarja megvádolni; ennek érdekében az ukrán erők hamarosan egy Tochka-U taktikai rakétát fognak kilőni egy nagy menekültcsoportra a Lozovaja település egyik vasútállomásán – közölte pénteken Mihail Mizincev vezérezredes, az orosz Nemzeti Védelmi Ellenőrző Központ vezetője.

A rendelkezésre álló, ellenőrzött információk szerint a kijevi rezsim újabb, a kramatorszki esethez hasonló szörnyű provokációra készül, hogy az orosz erőket úgynevezett háborús bűnökkel, civilek tömeges meggyilkolásával vádolja. Eszerint a 19. ukrán rakétadandár egyik hadosztálya egy Tocska-U rakétát fog kilőni a menekültek nagy csoportjára a Lozovaja település vasútállomásánál” – mondta Mizincev.

Mizincev szerint az ukrán erők a rakétát Sztaromihajlovka település irányából tervezik kilőni, hogy imitálják az orosz és DNK erők ellenőrzése alatt álló területről történő kilövést.

A tábornok aláhúzta, hogy a Tocska-U rakétákat kizárólag az ukrán fegyveres erők használják.”




Jól mondta a minap Zelenszkij: „Ha tudni akarod, mire készülnek az oroszok, figyeld azt, mivel vádolnak másokat!” Ez a bejelentés is arra jó, hogy most már akárki is lő Tocska-U rakétát a lozovajai állomásra, mindenképpen az ukrán erők lesznek felelősök a támadásért, hiszen az oroszok „előre megmondták”. Az, hogy „nincs is Tocska-U rakétájuk” tényszerűen hazugság, februárban még annyi volt, hogy a fehéroroszországi hadgyakorlaton lövöldöztek vele. Sőt, épp tegnap jelentették, hogy az orosz erők Tocska-U rakétával lőtték Csernyihiv régiót. Egészen pontosan a Csernyihivtől 57 kilométerre fekvő Gorodnya városát. A rakéta egy lakóházba csapódott, megvannak a maradványai – onnan tudjuk a típusát is.

Állomást támadni viszont ebben a háborúban a legnagyobb embertelenség. A civilek menekítésének legjobb, leghatékonyabb és legbiztonságosabb módja eddig a vasút volt, azzal valóban ezreket lehet egyszerre kijuttatni a háborús zónákból, nem fut harckocsiaknára, mint az autóbusz, tehát valóban háborús bűn a vasútállomásokat rakétacsapásokkal megsemmisíteni: ha valahol, hát ott tömegek gyűlnek össze. Menekülni próbáló tömegek.

Hagyjuk is ezt az aljas cselt, amit már sokadjára ismétel meg az orosz hadvezetés, és lássuk inkább, miről álmodozik a moszkvai elit, hogyan képzelik a jövőt? Nincs nap, hogy valamelyik köz- és elismert moszkvai nagyfejű ne írna vagy nyilatkozna valami szó szerint embertelent és bődületeset. Nem tudom, melyik világban élnek, de hogy nem abban, amiben a bolygó többi része, az egészen bizonyos.


Már láttuk Viktoria Nyikiforova magyarázatát arról, hogy a mészárlásokat merő egy emberszeretetből viszik véghez, láttuk Szergejcev felejthetetlen módszertanát az ukrán nép teljes megsemmisítéséről, láttuk Dugin hagymázas eurázsiai-világhatalmi álmait (jó, Dugintól nem is várhattunk mást, azt a legkevésbé, hogy megjön az esze), ami most következik, az még az eddigieknél is nagyobb ostobaság, ráadásul van magyar vonatkozása, amennyiben megvalósul a terv, és Orbán Viktor lesz a Monarchia császára.

Igen, az Osztrák–Magyar Monarchiáé. Jól tetszettek olvasni. A Jevgenyij Prigozsin („Putyin szakácsa”, a Wagner-csoport alapítója, az olginói trollgyár létrehozója) tulajdonában álló FAN (Szövetségi Hírügynökség) oldalán jelent meg Mihail Leonyidovics Hazin jóslata Európa közeljövőjéről. Olyan két hónapon belül kezdődnek szerinte a drasztikus változások. De inkább idézem. Kössék be magukat, rázni fog!

Ha az EU nem oldja fel azonnal az Oroszország elleni szankciókat, és nem hagyja abba Ukrajna fegyverekkel való ellátását, akkor Európa a jelenlegi formájában visszafordíthatatlan változásokon fog átesni.

Az EU nagyon gyorsan fel fog bomlani. Ez az eleve nem hatékony és szinte életképtelen struktúra nagyon kevés biztonsági tartalékkal rendelkezik, és már majdnem kifogyott belőlük. Európa az Egyesült Államok teljes támogatásával tovább is fennmaradhatott volna, de az amerikaiak éppen ellenkezőleg, kíméletlenül kifosztják az Óvilágot, és ezzel csak felgyorsítják pusztulását.”





Jó, ez eddig csak a szokásos Amerika-ellenes propaganda. De nem tudhatnánk meg részleteket is? Dehogynem!

Az EU helyébe egy furcsa konstrukció lép, amely egy újjáéledő Ausztria-Magyarországból, egy orosz blokkból és egy London által ellenőrzött övezetből áll majd Nyugat-Európa helyén. Érdemes megjegyezni, hogy Orbán leginkább egy osztrák–magyar projektet visz véghez majd a régi Európa újjáélesztésére. Ez az Ausztria-Magyarország magában foglalja Észak-Olaszországot és Dél-Németországot. Itt hírnám fel a figyelmet arra, hogy az EU-t nem lehet tönkretenni Németország szétverése nélkül. Aztán természetesen Magyarország, Szlovénia és valószínűleg a Cseh Köztársaság is bekerül. Ilyen lesz az új Ausztria-Magyarország.”

Uram, irgalmazz, és a többiekkel mi lesz?

Következik a második blokk. Teljesen világos, hogy az EU összeomlása után a Baltikum az Eurázsiai Unióhoz, azaz Oroszországhoz kerül. Lengyelország és a fiktív NDK – a feldarabolt Németország második része – szintén csatlakozik. És ide kerül majd egy új határ, ahonnan számítva Nyugat-Európa, ami a kilencedik században egy képzeletbeli frank birodalom volt, vagy az USA közvetlen irányítása alá kerül, vagy Londonon keresztül fogják irányítani. Íme a kép, ahogy én látom. A lényeg az, hogy minden nagyon-nagyon gyorsan fog történni. Ez az egyetlen többé-kevésbé életképes konfiguráció. Nem érdemes aggódni a jelenlegi lengyelországi vagy balti hangulat miatt. Az egyszerű lengyeleknek semmi bajuk az Eurázsiai Unióval, és készek lebontani Amerika-barát hatalmukat, amint elapad a Washingtonból származó bevételek áramlása. A baltiak valószínűleg a szárnyaik alá fognak bújni, mert pénzügyi injektor nélkül még a maradék lakosságukat sem tudják ellátni.”





Remélem, nem kell részleteznem, hogy ez maga a geopolitikai elmebaj. Ez egy futóbolond képzelgése, lehet, hogy most és Moszkvában egyesek számára kellemes jövőkép lenne, azonban sehol máskor és máshol nem elképzelhető, minden realitásnak ellentmond. De teljesen. Ki a csoda ez a Mihail Hazin?

Utánanéztem.

Mihail Leonyidovics Hazin ismert orosz közgazdász, kutató és publicista. A modern gazdasági válság elméletének egyik kidolgozója. Nyugdíjas III. osztályú állami tanácsos. Közéleti személyiség, az „Izborsky Klub” állandó tagja. Dolgozott az Orosz Föderáció kormányában és elnöki adminisztrációjában, a nagyobb rádióállomások, TV- és internetes csatornák vezető szakértője. Könyvek és számos publikáció szerzője. Tagja a Nemzetközi Eurázsiai Mozgalom Főtanácsának, a Moszkva és egész Oroszország pátriárkája mellett működő Gazdasági és Etikai Szakértői Tanácsnak, a Szövetségi Tarifaszolgálat (FTS of Russia) Közönségtanácsának.

Nemzetközi Eurázsiai Mozgalom? Kirill pátriárka? Akkor innen fúj a szél, Dugin és Kirill kavarják. Lehet Hazin közgazdász és matematikus, mégsem egyéb ő, mint az orosz Nógrádi György vagy Georg Spöttle. Annyira is érdemes komolyan venni a meséit.


Most már csak az érdekelne, mit szól Orbán Viktor ahhoz, hogy vezető és mértékadó moszkvai futóbolondok császárt akarnak belőle csinálni?

Ha van egy csepp esze, kiad legalább egy tiltakozást.

Mert azt még róla sem tételezném fel, hogy komolyan veszi az ajánlatot, és elkezd készülni a koronázására a Duna jegén.

De azt legalább most már tudjuk, hogy honnan lesz a Dunában koronázási jég. Hoznak bele Szibériából.

Jó, ne marháskodjunk: világos, hogy ez az írás is egy orosz speciális psyop művelet része, ami az Európai Unió egységét akarja megbontani. És azért Orbánt célozták meg vele, mert sajnos tényleg ő a leggyengébb láncszem.

Csak könyörgöm, valahogy komolyan ne vegye, mert még Magyarország sem maradna meg a következmények után.

Piszkos Fred Moszkvában ül, és kavarja a málnaszőrt.

Mára ennyi hír jutott.

Békét Ukrajnának, békét Oroszországnak, békét a világnak!


Oszd meg másokkal is!