Gaál Péter: A vécé

Brutálisan összeverték Hajdú Pétert egy férfi wc-ben”, írja az Origo.

Hogy menyire számít egy úttörőtábor vécéje férfi-nek, nem annyira érdekes, mi fiú vécének hívtuk anno, mindegy, legyen akkor férfi.

Hanem hogy ki!

Mármint ki verte brutálisan össze ezt a kormánypropagandának besegítő jóembert, akit nem tisztem minősíteni, nem is teszem, pedig. Se a kuncsaftja, se – ha nő volnék – a szeretője, se a felesége nem lennék, még ha három Porschét dugna is a fenekem alá. Nem írom le, miért nem, de nem. És vannak még mohó mazochisták is. Őket se nevezem máshogyan. (Apropó, egy kedves úriember belekötött tegnap abba, hogy Jóistent írtam egy Orbánról szóló apróságban. Merthogy, kontárkodott bele, amihez nem ért, a Biblia sehol nem nevezi Istent jónak. Egyik könyve se, tette hozzá mély tudatlanságában. Ugyan bár attól én még nevezhetem, de ha ez más fejében is megfordulna: dehogy nem nevezi. Példának okáért Márk 10,18, illetve Lukács 18,19. Maga Jézus, az evangélisták szerint, ez azután Bulgakovnál az emberre testálódott.)

Péterünket kilenc-tízévesen verték össze brutálisan, „rántotta le a leplet döbbenetes gyerekkori titkáról” Hajdú, éspedig a balatonlellei úttörőtáborban. Nem ez az érdekes, hanem, hogy KI verte meg brutálisan? Hát persze, hogy

Egy tanár.

Mégpedig iskolájuk tornatanára, aki egy táborbéli meccsen bíráskodva Péterünk csapata ellen fújt. Péter beszólt neki, ezért a meccs végén a tanár berángatta az említett mellékhelyiségbe, és agyba-főbe verte, amiért mindmáig nem kért bocsánatot.

Szegény Péterke bepisilt.

Csúnya dolog ez, sóhajtana a kormánypárti Olvasó, de hát régen volt, Péter se mai gyerek, a tanár azóta talán meg is halt, a makarenkói pofon pedig, ugye, a fideszes polgártól sem idegen, legyen szó feleségről, gyerekről, bárkiről. Ezt még a vak komondorok is tudják. De hopp! Mit is beszélek? Dehogy halt meg az a tanár!

Még ma is tanít. Többször ki is tüntették.

És itt van az orbáni velő. A lényeg. És még ezek háborognak. Ezek az elvetemült… jól mondta Bencsik lovag. Ha bezzeg Hajdú Péter taníthatna…

De ezt még a zsenge fideszes utánpótlásnak sem kívánom.

Oszd meg másokkal is!