Gaál Péter: Ha nincs benne barna kislány eladó

Sem az oktatás, sem az egészségügy nem rövid távú befektetések, különösen az előbbi. Sokat kell rájuk költeni, különösen az utóbbira. Lehetnek rentábilisak, de nem ebben az azonnal lefölöző rendszerben, nem az államon – ami a lefölözés katalizátora – keresztül magánvagyonokba csorgatva, és szintén hosszú távon.

Az állam jelenlegi irányítóit egyik sem érdekli, mert ők nem a közellátásban gyógyíttatják magukat, és nem a közoktatásban taníttatják a gyerekeiket. Számukra a kérdés úgy tevődik fel, hogy most akkor magánrepülős nyaralás, vagy egészségügyi reform, és oktatói fizetésemelés?

Innét szemlélve kidobott pénz.

És akkor jön a közvetlenül bolsevik (még nevében is: többséginek titulált kisebbségi) örökség, a véleménybefolyásoló, elterelő, koncepciós perek. Azért csak közvetlenül bolsevik, mert bár ez a közvetlen sztálini-rákosista (nem kádári!!!) örökség, de minden totalitárius rendszer kénytelen élni vele. A kisember nem gondolkodik. A kisember általánosít és elítél. Ha lát egy kapzsi zsidót, tolvaj cigányt, pedofil tanárt, hálapénzt elfogadó (amivel eddig semmi baja nem volt, és ha ő lenne beteg, a jobb ellátásért azonnal kifizetné, kérés nélkül, miközben eszébe se jutna, hogy ez ugyanaz a rendszer, amit ő „civilben” lelkesen támogat) orvost, rögtön kiterjeszti a zsidókra, cigányokra, tanárokra, orvosokra, és azt mondja, hogy „ezeknek többletpénz?”. Hogy ne legyek elfogult, a pedofil papokkal ugyanez a helyzet a másik oldalról, hozzátéve, hogy – mondjuk a paraszolvenciánál – az államnak, az egyházi pedofiliánál az egyháznak kell(ene) lépni. Nem a büntetéssel, hanem elsődlegesen a késztetések megszüntetésével. Ezt hívnák reformnak.

De addig, ameddig a püspök hintalova és a miniszter helikoptere az első, addig reménytelen.

Jönnek hát a tanárperek és az orvosperek, az emberek pedig halnak és butulnak tovább. Aki nem munkaképes (akit nem lehet kizsákmányolni), hulljon. A butaság pedig hasznos. Még különben valaki megbotránkozna, ha például egy jogerős magánvádas rágalmazási peres ítélet megállapítja, hogy a tömegtájékoztatás feje valóban százmilliókat síbolt el, és a perköltségen kívül ennek nincs rá nézve az égvilágon semmi következménye, noha hivatalból üldözendő bűncselekmény.

Ha nincs benne barna kislány eladó, dűljön össze ez a vendégfogadó.

Oszd meg másokkal is!